SiolNET. Sportal Olimpizem
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OI 2021

Tokio tudi z aplikacijo za sledenje

0,00

termometer

Tokio OI 2021
Foto: Reuters

Japonske oblasti bodo za udeležence olimpijskih iger, ki jih bo prihodnje leto gostil Tokio, pripravile vrsto izjem pri sicer strogih pravilih za preprečevanje širjenja pandemije koronavirusa. Japonci pa glede na zdravstveno sliko ničesar ne prepuščajo naključju in kaj lahko bodo morali športniki uporabljati tudi aplikacijo za sledenje.

Najpomembnejši za vse športnike je ukrep, da jim ne bo treba v sicer 14-dnevno karanteno, če bodo prišli iz takoimenovanih rdečih območij, je danes potrdil poslovodja organizacijskega komiteja iger Toshiro Muto.

Delovna skupina v Tokiu je že pripravila predlog ukrepov za športnike v času pandemije, v naslednjih dneh pa ga bo predstavila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, japonski vladi, mestnim oblastem in organizacijskemu odboru. Na obisku na Japonskem je v teh dneh tudi predsednik Moka Thomas Bach, ki se je že sestal z novim predsednikom vlade Yoshihidejenm Sugo.

Bach išče načine za čim bolj optimalno izvedbo iger, ki jih tudi organizatorji glede na vložena sredstva in trud želijo izpeljati. Različni koncepti za izvedbo bodo pripravljeni do decembra. Med drugim obstaja možnost, da se bodo smeli športniki gibati samo med olimpijsko vasjo ter prizorišči za vadbo in nastope. V ta namen Japonci pripravljajo tudi aplikacijo za sledenje športnikom. Odprto ostaja tudi vprašanje gledalcev.

Zaradi pandemije novega koronavirusa so bili organizatorji igre v Tokiu prisiljeni prestaviti iz leta 2020 na 2021.

Preberite še:

Luka Dončić Sportal Dončićeve olimpijske sanje pod vse večjim vprašajem Tokio 2020 Sportal Prišel v Slovenijo in zatrdil: Prihodnje leto vas čakajo olimpijske igre! Luka Špik Iztok Čop Sidney Sportal Do zgodovinskih zlatih medalj brez šokov in drame

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin