Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
22.21

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči 2014 Teja Gregorin biatlon

Torek, 4. 2. 2014, 22.21

2 leti, 3 mesece

Teja Gregorin: Izkušenj mi ne manjka, upam, da jih bom obrnila sebi v prid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na olimpijskih igrah v Sočiju bo nastopila le ena slovenska biatlonka, a ta je najpomembnejši dogodek zime vzela za vrhunec sezone in se nanj tudi posebej dobro pripravila.

Teja Gregorin biatlonske sezone 2013/14 ni začela najbolje, a je že pred začetkom tekmovanj poudarjala, da se bo osredotočila predvsem na olimpijske igre. Vseeno smo morda od nje na tekmah svetovnega pokala vendarle pričakovali več, tudi sama ni bila pretirano zadovoljna, pa tudi pretirano zaskrbljena ne. "Tako slabih rezultatov na začetku sezone res nisem pričakovala, ves čas pa sem vedela, da forma, če bom zdrava, če bom delala tako, kot 'se zagre', preprosto mora priti. Če vse leto treniraš po določenem načrtu in verjameš vanj, se ti prej ali slej odpre."

Šele na zadnji postaji svetovnega pokala pred olimpijskim premorom, v Antholzu na Južnem Tirolskem, se je "Tesi" odprlo. Z 12. mestom na špritnu in še posebej šestim na zasledovanju je vložila kandidaturo za olimpijsko odličje. "Na prvih tekmah se nekako nisem dovolj zbrala na strelišču, potem pa so sledile zdravstvene težave in nisem več prišla k sebi. Edina svetla točka je bila tista ekshibicijska tekma na stadionu Schalkeja pred novim letom, ampak potem je spet sledil virus in se je spet vse sfižilo," je težave v prvih dveh tretjinah sezone opisala 33-letna tekmovalka, ki je očitno pravo formo našla ravno ob pravem času: "Zadnje tekme so mi spet povrnile samozavest, ki sem jo potrebovala, začetek iger pričakujem z optimizmom."

Gregorinova v Sočiju nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah. "Na ene sem šla še kot smučarska tekačica, te so zame tretje v biatlonu," pojasnjuje tekmovalka, ki je najboljšo olimpijsko biatlonsko uvrstitev dosegla v Vancouvru leta 2010, ko je bila peta na tekmi s skupinskim štartom: "Izkušenj mi ne manjka, upam, da jih bom obrnila sebi v prid."

Prva tekma Tejo Gregorin čaka v nedeljo, 9. februarja, ko se bodo dekleta za olimpijska odličja udarila v šprintu na 7,5 kilometra.

Ne spreglejte