Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

olimpijske igre Soči Tina Maze Žan Košir Peter Prevc Peter Prevc Teja Gregorin Vesna Fabjan

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 17.08

8 let

Sprejem olimpijcev: Andrea Massi potarnal, da ga Tina ne uboga (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred enim od ljubljanskih trgovskih središč so več kot zasluženi sprejem po najuspešnejših igrah do zdaj doživeli slovenski olimpijci iz Sočija.

Prišli so vsi največji junaki okteta kolajn na čelu z dvakrat zlato Tino Maze, manjkal pa je Peter Prevc. Poklonilo se jim je dobrih tisoč ljudi. Priznamo, morda smo pričakovali malo več občinstva, tudi nekaj več ognjevitosti, slovenskih zastav. Ampak v mesecu in pol so sončni žarki nekoliko stalili olimpijsko mrzlico, vseeno pa je bil poklon olimpijskim asom prijeten in prisrčen.

''Tina na treningu ne uboga, kot ponavadi (smeh). Za nami je najbolj stresna sezona, ampak imamo dve zlati kolajni. Spočil sem se, in sicer na turnem smučanju. Kje bom 15. decembra? Kupil bom novo televizijo in bom gledal tekme. Rešitve v ekipi iščem že dva tedna, a jih ne najdem. Ekipo ji bom vsaj sestavil. Kot zadnji se bom odločil, ali bom ostal v njej,'' je načrte, ki še kako zanimajo javnost, vsaj delno odstrl Andrea Massi.

Mazejeva, olimpijska prvakinja v smuku in veleslalomu, je dodala: ''Moj motiv je dobra ekipa. Če ni pravega vzdušja, je težko delati. Delamo na tem ... Psihično si še nisem odpočila od smučanja. Tudi zaradi tega sem se odločila, da končam nekaj izpitov na fakulteti. Letos zato ne bo Karibov. Po izjemni predlanski sezoni je bila pretekla izjemno psihično zahtevna, na OI pa sem naredila tisto, kar znam.''

Selektor je pokvaril olimpijski dopust

Selektor hokejske reprezentance, senzacionalno sedme v Sočiju, Matjaž Kopitar je dejal: ''Motivov je še precej. Bili smo z naskokom najmlajša reprezentanca na OI. Vloženega je bilo ogromno odrekanja in truda. Na SP bomo pogrešali okoli sedem fantov z OI. Drugi bodo dobili več priložnosti. Vemo, po kaj odhajamo v Korejo.''

''Na OI smo imeli občutek, da smo na dopustu. Bile so tudi palme. Matjaž nam je malo pokvaril dopust, ker smo prvi teden le trenirali in spali. Ampak to se je na koncu izkazalo za pravilno,'' pa je svojo olimpijsko izkušnjo v Sočiju opisal kapetan hokejske reprezentance Tomaž Razingar.

Koširju manjka še zlato

Nordijski kombinatorec Mitja Oranič je na sprejemu razkril delček veseljaškega poolimpijskega razpoloženja: ''Na letalu, na poti domov, smo peli, se zabavali, vse je bilo v nasprotju s protokolom!''

''Manjka mi še ena olimpijska medalja. Tina mi je pokazala, da se zlato lesketa lepše,'' pa je povedal deskar Žan Košir. "Lepa nagrada za nas športnike je, da se je zbralo tako veliko gledalcev. Najmanj eno leto še ostajam v športu. Najprej je prvi cilj domače tekmovanje na Pokljuki, potem pa svetovno prvenstvo na Finskem. Želim si potrditi dosežke iz pravkar minule sezone," pa je dejala bronasta biatlonka Teja Gregorin.

Ne spreglejte