Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
26. 6. 2015,
15.53

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matic Vidic

Petek, 26. 6. 2015, 15.53

4 leta, 10 mesecev

Slovenski košarki se lahko v Bakuju nasmehne dvojno bronasto darilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Bakuju se danes delijo košarkarske medalje. Slovenski reprezentanci sta pokleknili v polfinalu, tako da ju čakata dvoboja za bron. Rusi so pohrustali Slovence, Ukrajinke pa so ustavile Slovenke.

Petkovo dogajanje na evropskih igrah bo obogatilo slovensko zbirko odličij. V tem prednjačijo predstavniki juda, v košarki tri na tri pa bo treba še počakati na razplet dvobojev za tretje mesto, saj so tako fantje kot tudi dekleta v polfinalu ostali praznih rok. Moška reprezentanca, sestavljena iz gorenjskih "škorcev", je pregorela v veliki želji, bila nemočna in visoko izgubila z 8:22, dekleta pa so morala priznati premoč višjim Ukrajinkam (16:21).

"Nismo igrali tako, kot smo se dogovorili," je bil po visokem porazu proti Rusiji razočaran Boris Jeršin. V dramatičnem četrtfinalu je bil slovenski junak, saj je dosegel zmagoviti koš proti Grkom, tokrat pa mu ni šlo kaj veliko od rok. Podobno velja za njegove starejše soigralce, ki so bili proti razigranim in agresivnim Rusom povsem razglašeni.

Ruse je pozdravil tudi zvezdnik CSKA

Ko je Rusija po dveh trojkah, druga se je srečno od table odbila v koš in še dodatno zbila moralo slovenski ekipi, povedla s 4:0, so se izbranci Jake Hladnika znašli v zaostanku, ki ga niso več zmogli nadoknaditi. Grešili so pod košem, najvišji slovenski igralec Jure Eržen ni mogel zadeti niti najbolj preprostih metov, tako da je bila usoda do te tekme neporaženih Slovencev v Bakuju kmalu zapečatena.

Zaostanek se je večal iz minute v minuto, na koncu pa so košarkarji v rdeči igralni opremi sladko zmago kronali s trojko in aktualne evropske podprvake odpravili z 22:8. Njihovo zmago je na tribunah proslavil tudi 215 cm visoki zvezdnik moskovskega CSKA Aleksej Savrasenko, ki je pripotoval v Azerbajdžan in energično bodril rojake.

"Danes nismo imeli prave energije. Iztrošeni smo. Zdaj moramo dvigniti glave, saj nas čaka tekma za tretje mesto in trd boj. Moramo odigrati korektno in iti po bron. Lahko se tolažimo s tem, da je vsak poraz le poraz in nič drugega. Glave moramo umiriti in iti spet na polno. Ne bo konec sveta, če nam ne uspe, a moramo odigrati najbolje, kakor znamo," je bil poklepan 33-letni slovenski strateg.

Tudi če ne bo medalje, si ne bodo ničesar očitali

Podobno velja za njegovega stanovskega kolega Matica Vidica, ki je športno priznal, da so bile Ukrajinke boljše. "Fizično so močnejše, pa tudi višje od nas. Vedeli smo, da dobro zadevajo, mi pa nismo izkoriščali niti prostih metov. Puncam manjka izkušenj s takšnih tekem, predvsem proti tako močnim igralkam. Izgubljen je veliki finale, a se še vedno borimo za medaljo. Punce si jo zelo želijo, a je na teh evropskih igrah res močna konkurenca. Ponosen sem na vse, kar smo naredili. Tako na punce kot na fante. Tudi če ne bo nobene medalje, si na koncu ne bomo mogli ničesar očitati, saj dajemo vse od sebe," je dejal trener ženske reprezentance, njegove varovanke pa so iskale senco in hladno okrepčilo.

Za bron se bodo pomerile s Špankami, ki so se v skupinskem delu izkazale za prehud zalogaj. Danes je v Bakuju izjemno vroče, živo srebro se je povzpelo celo nad 40 stopinj. Ko bosta na sporedu dvoboja za tretje mesto, bodo igralne razmere že malce bolj ugodne, saj bosta tekmi odigrani ob 19.30 (dekleta) oziroma 20.00 po tukajšnjem času, po slovenskem pa ob 16.30 oziroma 17.00.

Ne spreglejte