Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2014,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči Teja Gregorin Jakov Fak Jakov Fak

Petek, 31. 1. 2014, 12.05

8 let

Slovenci v Sočiju opravljajo prve treninge, nekaj težav s prehrano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Soči je v četrtek prispela prva skupina slovenskih olimpijcev, ki bodo nastopili na letošnjih igrah. Prvi odzivi iz slovenskega tabora so zelo pozitivni, športniki pa že opravljajo prve treninge.

"Biatlonci so na treningu, Cilka Sadar pa se je prvi dan odločila za prosto deskanje na smučišču," je povedal tiskovni predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije Brane Dmitrović in dodal, da so tekmovališča trenutno še precej prazna, vsak dan pa v Sočiju pričakujejo nove športnike.

Dmitrović je bil skupaj z biatlonci Tejo Gregorin, Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem, Petrom Doklom, Janezom Maričem, Simonom Kočevarjem in deskarko Sadarjevo v četrtkovi odpravi, ki je odpotovala na prizorišča OI ob Črnem morju. Sam je bil presenečen, kako profesionalno in brez zapletov so ruski prireditelji opravili kontrolo na letališču in v olimpijski vasi: "Varnostni elementi seveda obstajajo, a so za športnike enaki, kot na vseh dogodkih tega tipa." Ob tem ne gre spregledati, da so biatlonci v Rusijo pripotovali s puškami in strelivom.

Nekaj težav s kakovostjo prehrane

Na prizorišču je še nekaj drobnih pomanjkljivosti. "V olimpijski vasi, kjer bodo alpski smučarji, je potrebnih še nekaj lepotnih popravkov. Preostali dve vasi, tista v Sočiju in ta, ki je namenjena biatloncem in tekačem, pa sta končani. Prvi dan je bilo tudi nekaj težav s kakovostjo prehrane, a mislim, da se bo to uredilo, saj so standardi znani in verjamem, da jih bodo ruski prireditelji izpolnili," je še dejal Dmitrović.

Za olimpijske igre so na prizoriščih tudi neverjetno visoke temperature. Ob prihodu v Soči je živo srebro kazalo kar 11 stopinj Celzija, v goratem predelu, kjer bo večina dogodkov na prostem, pa je bila temperatura le štiri stopinje nižja.

Pričakovana težava na prizorišču iger je tudi slabo znanje tujih jezikov pri ruskih prostovoljcih. "A za zdaj so vsi zelo prijazni in ustrežljivi, s čimer nadomestijo neznanje jezikov," je po prvem dnevu v Rusiji še dejal Dmitrović.

Ne spreglejte