Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2024,
19.55

Osveženo pred

57 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,58
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 19.55

57 minut

Zmaga Francije za devet golov

Rokometaši visoko izgubili na olimpijski generalki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,58
EHF Euro 2024: Slovenija - Portugalska slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na olimpijski generalki, na prijateljski tekmi v Parizu, izgubila proti Franciji s 30:39 (14:20).

slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman: Za nas bo vsaka tekma finale #video

V slovenski izbrani vrsti je bil na tekmi s Francijo najbolj učinkovit Aleks Vlah z osmimi goli. Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Borut Mačkovšek so dosegli po tri, Matej Gaber in Nejc Cehte po dva, Blaž Janc, Nik Henigman, Blaž Blagotinšek, Domen Novak, Tilen Kodrin in Kristjan Horžen pa po en gol.

Za izbrance slovenskega selektorja Uroša Zormana je bila to generalka pred nastopom na poletnih olimpijskih igrah v francoski prestolnici. V prvem delu tekmovanja bodo nastopili v skupini A. Med 27. julijem in 4. avgustom se bo vsak drugi dan v dvorani Paris Expo Porte de Versailles pomerili proti Špancem (tekma se bo pričela ob 9. uri), Hrvatom (11.00), Švedom (16.00), Japoncem (19.00) in Nemcem (14.00).

"V prvem polčasu smo malce 'zaspali', bržkone je bila to posledica poti do dvorane. Na današnji tekmi smo resen rokomet prikazali le med 30. in 45. minuto, ko smo se Francozom približali na dva gola. Na koncu smo opravili veliko kadrovskih menjav in doživeli poraz. Najbolj pomembno je, da na današnji tekmi ni bilo nobenih poškodb," je po obračunu proti rokometnim silakom iz Francije dejal selektor Zorman.

V četrtfinale bodo napredovale reprezentance od prvega do četrtega mesta, ki se bodo nato v tekmah na izločanje pomerile z najboljšimi štirimi iz skupine B, kjer bodo nastopile Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

slovenska moška rokometna reprezentanca
Sportal Rokometaši kmalu proti Franciji: Prvotni cilj preboj v četrtfinale, že prva tekma je lahko ključna #video
Ne spreglejte