Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2019,
16.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

Natisni članek

Anja Oplotnik Jera Kompan Nika Murovec Sarajevo OFEM Rebeka Oblak Lovro Planko Matic Repnik

Sreda, 13. 2. 2019, 16.10

5 let, 2 meseca

Sarajevo, OFEM

Rebeka Oblak Sloveniji prismučala drugo srebro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

Tretji tekmovalni dan zimskega olimpijskega festivala za mlade (Ofem) v Sarajevu, na katerem tekmujejo mladi med 15 in 18 let, je Sloveniji prinesel še drugo srebrno odličje, tokrat v alpskem smučanju. V torek je srebro osvojil Lovro Planko v biatlonu, danes pa si ga je v veleslalomu prismučala Rebeka Oblak.

Na Jahorini je bila Oblakova po prvi vožnji peta, potem pa je v drugo napadla in prismučala do srebrne medalje. Tako kot v slalomu je prepričljivo zmagala Avstrijka Magi Egger.

"V prvi vožnji je bilo težko, ker sem bila včeraj cel dan bolna, bruhala sem celo noč, bila sem brez energije. Za drugo vožnjo sem se poskušala zmotivirati, malo sem pojedla in šla na vse ali nič. Prepričana sem bila, da lahko pridem med tri, ker je veleslalom moja boljša disciplina. Že v slalomu sem smučala kar v redu, a sem potem odstopila. Vedela sem in bila sem zelo motivirana, da mi danes lahko uspe," je bila po koncu tekme nasmejana Oblakova.

Preostale tri Slovenke, Nika Murovec, Jera Kompan in Anja Oplotnik niso končale med najboljšimi.

Planko in Repnik med najboljšo šesterico

Na iindividualni preizkušnji mladih biatloncev in biatlonk v biatlonskem centru Dvorišta nad Sarajevom je Lovro Planko osvojil peto mesto, Matic Repnik pa šesto.

Po včerajšnjem srebru na sprintu je danes Planko znova prikazal izjemen tek, žal pa je že na prvem streljanju zgrešil tri tarče, do konca pa še dve in z dvema minutama ter 34 sekundami zaostanka višje od petega mesta tokrat ni šlo. Za zmagovalnim odrom je zaostal za minuto, vsi trije na zmagovalnem odru pa so zgrešili le enkrat. Odličen je bil danes tudi Matic Repnik, ki je ob treh zgrešenih strelih zasedel 6. mesto, uspeh je dopolnil Jernej Goropečnik na 22. mestu, Jernej Globočnik pa je zasedel 51. mesto.

Na posamični preizkušnji deklet je bila naša najboljša Ajda Arh na 32. mestu, zgrešila je pet strelov, Živa Klemenčič je z devetimi zgrešenimi streli končala na 44. mestu, Zala Jenko je bila 52., Eva Goropečnik pa 66.

Preberite še:

Lovro Planko
Sportal Lovro Planko osvojil srebro na Ofemu
Ne spreglejte