Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2014,
11.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tomaž Razingar slovenska hokejska reprezentanca Soči olimpijske igre

Petek, 7. 2. 2014, 11.59

8 let

Raza: Strokovnjaki nam ne dajejo možnosti, a svojo kožo bomo drago prodali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kapetan in najizkušenejši član risov Tomaž Razingar se dobro zaveda moči nasprotnikov na OI, a zagotavlja, da bo odlična druščina fantov poskušala zagreniti življenje kakšni od velesil.

Mož, ki je pred letom dni v Vojensu na Danskem najbolj čustveno sprejel zgodovinsko zmago slovenske hokejske reprezentance, po kateri si je Slovenija zagotovila premierne olimpijske igre, je pripravljen. Pri 34 letih priznava, da je ta reprezentančni premor eden najlepših v karieri: "Uf, tole, kar nas čaka zdaj, je kar neverjetno (smeh). Zelo dobrodošlo je bilo priti iz kluba v reprezentanco, saj smo pred največjim tekmovanjem. Za nami je eno leto, ko smo lahko uživali v uspehu, ki smo si ga vsi skupaj prigarali na Danskem. A zdaj gre zares. Treba bo trdo delati, se izredno dobro pripraviti na nasprotnike, za katere pa vemo, da bodo najmočnejši do zdaj. Gre le za najelitnejše reprezentance, ki jih je slovenska reprezentanca kadarkoli srečala."

Odločnosti v slovenskem taboru ne manjka Rusija, Slovaška, ZDA je vrstni red slovenskih tekmecev v skupinskem delu. Da, res velika trojica. A že selektor Matjaž Kopitar je dejal, da se nikogar ne bojijo in da, če bo le glava na mestu, o čemer slovenski dirigent ne dvomi, lahko marsikomu pokvarijo dan. S trditvijo se strinja tudi kapetan naše izbrane vrste.

"Zavedati se moramo, da nam nihče od hokejskih strokovnjakov ne daje nikakršnih možnosti. A mi bomo prav gotovo poskušali presenetiti prav vsakega. Smo res dobra ekipa, ki verjame vase. Vemo, da smo sposobni. Vemo, proti komu bomo igrali, in zagotovo vemo tudi to, da bomo izredno drago prodali svojo kožo," odločnosti ne manjka Tomažu Razingarju, ki bo s soigralci krstni olimpijski nastop doživel na obračunu proti gostiteljem 13. februarja.

"Čas, da po več kot 20 letih stvari postavimo na svoje mesto" Slovenci bodo takrat prvič na uradni tekmi zaigrali v novih dresih, ki jih je Razingar v pogovoru s Sportalom pospremil z besedami: "Dresi so zelo lepi. Mislim, da je skrajni čas, da po več kot 20 letih stvari postavimo na svoje mesto. Da se odločimo, kakšne so naše barve in da se v teh barvah predstavljajo vsi športniki."

Še preden bo s klapo žel sadove lanskega februarskega dela, ga zvečer na slavnostnem odprtju XXII. zimskih olimpijskih iger čaka še ena naloga, za katero pravi, da bi jo lahko opravljal tudi kateri drugi slovenski oklepnik: "Vsekakor je nošenje zastave velika čast. A kot sem že večkrat rekel, prav vsi fantje, ki so bili na Danskem, bi si to zaslužili."

Slavnostno odprtje iger se bo začelo ob 17.14 po slovenskem času (20.14 po času v Sočiju).

Ne spreglejte