SiolNET. Sportal Olimpizem
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij

OKS na dobrodelni prireditvi zbral 120 tisoč evrov

0,00

termometer

OKS štipendije
OKS podpira mlade športnike, ki so uspešni tako na področju športa kot tudi izobraževanja, obenem pa prihajajo iz socialno šibkih okolij.

Olimpijski komite Slovenije je leta 2015 ustanovil fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Ta redno deluje skladno s statutom in dodeljuje sredstva, ki jih pridobiva predvsem z donacijami podjetij in posameznikov ter z izvedbo posebne dobrodelne prireditve septembra v GH Union v Ljubljani, na kateri je OKS zbral 120.000 evrov.

Kot so še sporočili iz OKS, gre za fundacijo za podporo mladim športnikom, ki so uspešni tako na področju športa kot tudi izobraževanja, obenem pa prihajajo iz socialno šibkih okolij. Leta 2019 se je dobrodelna organizacija preimenovala v Fundacijo Miroslava Cerarja za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij.

Lani je OKS finančno podporo dodelil 132 mladim športnikom. "Vsem njim smo pomagali, da se bodo še naprej lahko ukvarjali s športom. Finančno podporo, štipendijo, podelimo na podlagi veljavnih meril in pogojev ter javno objavljenega razpisa," so zapisali pri OKS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin