Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2024,
22.50

Osveženo pred

3 ure, 20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 odbojka

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 22.50

3 ure, 20 minut

Olimpijske igre, odbojkarski turnir (Ž)

Italija, Kitajska in Brazilija po prvem delu neporažene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
odbojka, OI | Brazilke v skupinskem delu niso oddale niti niza. | Foto Reuters

Brazilke v skupinskem delu niso oddale niti niza.

Foto: Reuters

Na olimpijskem turnirju za odbojkarice v Parizu se je danes končalo predtekmovanje. Napredovanje so si zagotovile vse prvo- in drugouvrščene ekipe iz treh skupin in še dve najboljši tretji. Brez poraza so prvi del končale Italijanke, Kitajke in Brazilke.

V skupini A je danes domača ekipa Francije gladko klonila z Američankami z 0:3 in predtekmovanje končala brez točk na zadnjem mestu. Američanke so druge v skupini, prve pa Kitajke, ki so Srbijo premagale s 3:1. A srbske odbojkarice so se kljub porazu tudi uvrstile v četrtfinale, saj so zbrale štiri točke in si s tem zagotovile mesto kot ena od dveh najboljših tretjeuvrščenih ekip.

V skupini B je bilo že pred današnjo zadnjo tekmo Brazilija - Poljska jasno, da sta si ti ekipi zagotovili četrtfinale, odločali sta le o prvem in drugem mestu v skupini. Na koncu so Brazilke slavile dokaj gladko, le v drugem nizu šele po 38:36. S 3:0 so kot edina ekipa v predtekmovanju osvojile vseh devet točk in niso oddale niti niza.

odbojka, OI | Foto: Reuters Foto: Reuters

Izpadla pa je Japonska, ki je sicer zbrala tri točke, vendar je v boju na daljavo za zadnje prosto mesto v četrtfinalu zaradi slabšega količnika v nizih pristala za Dominikansko republiko iz skupine C. V tej sta bili preostali potnici v četrtfinale prav tako znani že pred zadnjim krogom; Italija in Turčija sta v medsebojni igrali za prvo in drugo mesto, na vrhu je po zmagi s 3:1 končala Italija.

V četrtfinalu, na sporedu bo 6. avgusta, so pari Brazilija - Dominikanska republika, ZDA - Poljska, Kitajska - Turčija in Italija - Srbija.

Ne spreglejte