SiolNET. Sportal Olimpizem
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OI Pariz 2024

Odprtje OI še naprej po načrtih v središču Pariza

0,02

termometer

Pariz 2024
Foto: Reuters

Predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih iger v Parizu leta 2024 Tony Estanguet je 1000 dni pred začetkom tekmovanj zatrdil, da še naprej načrtujejo odprtje iger, ki bodo potekale od 26. julija so 11. avgusta, v središču francoske prestolnice in ne na stadionu, kot je to običajno. Poraja se sicer veliko varnostnih in drugih vprašanj.

Triinštiridesetletni Estanguet, nekdanji trikratni olimpijski in petkratni svetovni prvak v slalomu v kanuju na divjih vodah, je v pogovoru za francosko javno televizijo, da bodo "pripravili odgovore na vsa vprašanja", ter da bo leto 2022 ključno.

"Pred nami je še veliko dela. Veliko stvari moramo še uskladiti, denimo, z mednarodnimi panožnimi zvezami, tudi podroben program iger", je dejal Estanguet.

Pričakovati, je, da bodo dokončen odgovor o odprtju iger podali do konca leta, ena od predlaganih možnosti je obrežje Sene.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je bil med tistimi, ki so pozdravili idejo o odprtju v središču Pariza. Leta 2018 so tako odprli mladinske OI v središču argentinskega glavnega mesta Buenos Airesa, na OI pa so običajno slovesnosti ob začetku olimpijskih tekmovanj na stadionih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin