Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2024,
8.33

Osveženo pred

1 ura, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Rafael Nadal olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 8.33

1 ura, 17 minut

Odpovedi kot po tekočem traku, bo odpovedal tudi Rafael Nadal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Rafael Nadal | Trenutno nič kaj dobre novice za Rafaela Nadala. | Foto Guliverimage

Trenutno nič kaj dobre novice za Rafaela Nadala.

Foto: Guliverimage

Olimpijski nastop španskega teniškega zvezdnika Rafaela Nadala je zaradi poškodbe stegenske mišice vprašljiv, je v četrtek zvečer povedal njegov trener Carlos Moya. "Včeraj zjutraj je imel na treningu bolečine, popoldne ni bilo nič boljše in preden se je zares poslabšalo, je odnehal," je Moya dejal za španski nacionalni radio.

Nadal, kar 14-kratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije na igriščih Roland Garrosa, kjer se bo v soboto začel olimpijski turnir, je za OI prijavljen tako med posamezniki kot v dvojicah skupaj s Carlosom Alcarazom.

"Ničesar vam ne morem zagotoviti, ne tega, da bo igral, ne tega, da ne bo. Trenutno potrebuje počitek in zdravljenje. Vse bolečine, ki jih ima Rafa v tem trenutku, moramo vzeti resno in postopati previdno," je dodal Moya.

Pojasnil je, da je njegov varovanec v četrtek počival, ni se silil k treningu in "si dal čas, da vidi, ali bo dobro okreval", trenerja navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Videli bomo, v kakšnem stanju bo jutri (petek, op. STA) in v soboto," je dodal Moya.

Rafael Nadal ima veliko željo igrati. | Foto: Reuters Rafael Nadal ima veliko željo igrati. Foto: Reuters

"Seveda si res želi igrati na teh olimpijskih igrah"

Nadal, ki že ima zlato olimpijsko kolajno z iger v Pekingu 2008, nastopa na svojih zadnjih olimpijskih igrah. Ob tem ima 38-letni Španec z OI tudi zlato kolajno v dvojicah iz Rio de Janeira 2016.

"Seveda si res želi igrati na teh olimpijskih igrah, to je datum, ki je v njegovem koledarju označen že leta. Je rojen tekmovalec in si želi nastopiti tako posamično kot v dvojicah. Resnično želi zaigrati skupaj s Carlosom Alcarazom, to je prvič, da bosta skupaj igrala in to bo brez dvoma zgodovinski trenutek za španski tenis," je dodal Moya.

Nadalu je žreb v prvem krogu namenil Madžara Martona Fucsovicsa. Če bo Španec uspešen, se lahko že v drugem krogu sreča s prvim nosilcem, Srbom Novakom Đokovićem.

Novak Đoković upa na zlato olimpijsko medaljo. | Foto: Guliverimage Novak Đoković upa na zlato olimpijsko medaljo. Foto: Guliverimage

Že kar nekaj jih je odpovedalo, Đoković se je umaknil

Pred začetkom turnirja je odpovedalo že kar nekaj znamenitih teniških imen. Najbolj izstopa Jannik Sinner, trenutno prvi igralec sveta. Ljubitelji tenisa ne bodo mogli spremljati Danca Holgerja Runeja in kazahstanske teniške igralke Jelene Ribakino, trenutno 4. igralke sveta.

Andy Murray ob koncu kariere ne bo nastopil v posamični konkurenci na olimpijskem turnirju v Parizu. S to odločitvijo se je želel popolnoma osredotočiti na dvojice z Danom Evansom.

Vneto pa se na olimpijski turnir pripravlja Novak Đoković, eden glavnih favoritov za zmago. Srb je že večkrat javno povedal, da bi rad v svojo vitrino postavil zlato olimpijsko medaljo. Da olimpijsko tekmovanje jemlje zelo resno, pove dejstvo, da ne stanuje v olimpijski vasi, ampak živi ločeno. S tem se verjetno 37-letni Beograjčan želi povsem osredotočiti na turnir. Leta 2008 je v Pekingu že osvojil bron.

Preberite še:

Peter KAuzer
Sportal Peter Kauzer ugotavlja, da se je veliko spremenilo
Katja Fain
Sportal Katja Fain: Bazen v Parizu je nekoliko plitkejši
Tadej Pogačar Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik: Tadejeva odločitev me je malo presenetila
Roman Krajnik Janja Garnbret Tokio 2021
Sportal Janja Garnbret: V Tokiu sem spoznala, da lahko prenesem še precej več
Ne spreglejte