Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
11. 12. 2013,
10.07

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Aksel Lund Svindal Soči 2014

Sreda, 11. 12. 2013, 10.07

2 leti, 2 meseca

Največkrat himni Norveške in ZDA?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenci se verjetno ne bi kaj prida pritoževali, če bi se v Sočiju uresničila napoved agencije Infostrada, saj bi osvojili kar šest olimpijskih kolajn. V boju za vrh Norveška in ZDA?

Različne napovedi tabel dobitnikov kolajn spadajo v železni repertoar priprav na velika športna tekmovanja. Soči, ki bo med 7. in 23. februarjem prizorišče 22. zimskih olimpijskih iger, pri tem ni nikakršna izjema. V prihodnjih tednih se bodo v številnih medijih verjetno nizale različne napovedi, ki se bodo večinoma oklepale statistik.

Med najbolj uveljavljene spada tradicionalna napoved športne agencije Infostrada, temelječe na metodologiji, ki upošteva rezultate v zadnjih treh sezonah, vključuje raven uspešnosti na velikih tekmovanjih in časovno komponento doseženih rezultatov.

Slaba dva meseca pred odprtjem iger na vrhu Infostradine virtualne lestvice kolajn ostajajo Norvežani. Napoved jim namenja kar 38 kolajn, od tega 15 zlatih, 12 srebrnih in 11 bronastih. Junaki te napovedi so predvsem alpski smučar Aksel Lund Svindal, skakalec Anders Bardal, biatlonska falanga na čelu s Toro Berger ter tekaška druščina s Petrom Northungom in Marit Bjoergen.

Petnajst zlatih kolajn Infostrada napoveduje tudi Američanom, le da je nekoliko skromnejši izkupiček srebrnih in bronastih – skupno "le" 30 kolajn. Na lestvici nato sledijo Kanadčani, Nemci, Rusi in Francozi.

Zelo visoko ostaja tudi Slovenija. Kot smo poročali že natančno 100 dni pred igrami, je za Slovenijo "predvidenih" kar šest kolajn. Napoved daleč najboljših iger za Slovenijo je seveda pod močnim vplivom lanske sanjske sezone Tine Maze, ki resda vse od leta 2009 na velikih tekmovanjih ne podleže pritisku, vključuje pa tri zlate medalje (Maze – veleslalom, superveleslalom in superkombinacija), dve srebrni (Jakov Fak – 20 kilometrov, Rok Marguč – paralelni slalom) in eno bronasto (Maze – slalom).

Ne spreglejte