Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
20. 2. 2013,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OFEM Cene Prevc Saša Brezovnik

Sreda, 20. 2. 2013, 16.11

8 let

Mladi skakalci zlati, Brezovnikovi bron v slalomu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nejc Seretinek, Cene Prevc, Florjan Jelovčan in Anže Lanišek so na olimpijskem festivalu evropske mladine v Brasovu osvojili ekipno zlato. Alpska smučarka Saša Brezovnik je bila bronasta v slalomu.

Če sklepamo po tekmovnjih na OFEM, se nam za prihodnost slovenskih smučarskih skokov ni potrebno bati. Po dvoji zmagi na tekmi posameznikov so fantje prepričljivo osvojili zlato še na ekipni tekmi, ki si jo je ogledalo blizu 2000 gledalcev. Že po prvi seriji so imeli izdatno prednost, ki so ji v drugi seriji brez težav zadržali. Ponovno je blestel zmagovalec posamične tekme Cene Prevc, ki je v prvi seriji s skokom dolgim 99,0 metra postavil tudi uradni rekord skakalnice v Rasnovu. "Po rezultatih na posamični tekmi je bila zmaga pričakovana, a se mi s tem nismo obremenjevali. Po prednosti po prvi seriji sem v drugi lahko skočil še bolj sproščeno. Za nekatere je to pristik, a zame ne," pravi Cene, ki gre očitno po sledeh brata Petra. Le pol metra manj od Prevca je v prvi seriji skočil Anže Lanišek, ekipo pa sta uspešno dopolnila še Nejc Seretinek in Florjan Jelovčan. "Bilo sem malo živčen, a sem zdržal pritisk in naredil dva dobra skoka, tako da sem zadovoljen," je dejal 16-letni Seretinek, ki ga je presenetilo veliko število gledalcev. Srebro so osvojili Nemci, bron pa Avstrijci. Skakalce čaka še tekma mešanih ekip, kjer bodo Slovenci prav tako favoriti za zlato.

Komaj dihala od treme, a je ta ni strla

Drugo slovensko medaljo tretjega dne festivala je priskrbela alpska smučarka Saša Brezovnik. S štartno številko šest je bila najhitrejša v prvi vožnji, a so prve tri tekmovalke ločile le štiri stotinke sekunde, tako da je bilo pred finalom vse odprto. Slika smučanje

Nekaj manjših napak v drugi vožnji je Brezovnikovo stalo zlata, a tudi s tretjim mestom je bila 17-letna smučarka zadovoljna: "Prvič sem bila na takšnih tekmovanjih tako visoko po prvi vožnji, tako da sem bila pred finalom tako živčna, da sem komaj dihala. Ko sem prišla v cilj, sem bila sprva malo razočarana, ker sem naredila nekaj napak, a medalja je tu, kar je super. Sedaj grem lahko sproščeno na ekipno tekmo, kjer gremo na zmago." Ostale Slovenke se niso borile za vrh. Desiree Kopše je končala na 25. mestu, Urša Hrovat je bila 30., Claudia Seidl pa je na drugi progi naredila napako.

S kratkim programom sta opravila tudi slovenska predstavnika v umetnostnem drsanju. Naja Ferkov je prejela 19. oceno, Krištof Brezar pa 18.

Ne spreglejte