Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
5.12

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Filip Flisar Soči 2014 smučarski kros

Torek, 25. 2. 2014, 5.12

2 leti, 2 meseca

"Medalja na račun diskvalifikacije je zame brez vrednosti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Filip Flisar je bil v zgodnjih jutranjih urah na Brniku takoj za Žanom Koširjem najbolj težko pričakovan obraz. A zaradi zapletov s prtljago tudi zadnji, ki je stopil skozi vrata letališke zgradbe.

Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, ki ga zaradi zanimive podobe, ki jo krasijo še kako opazni zavihani brki, poznajo tudi tisti, ki se jim srčni utrip pospeši pri spremljanju vsega drugega kot športa, je po letošnji rezultatski krizi v pravem trenutku, na olimpijski tekmi v Sočiju, aktiviral vse zaloge smučarskega znanja in energije ter osvojil izvrstno 6. mesto in tako za dve mesti popravil dosežek iz Vancouvra.

Če ne bi na začetku polfinalnega obračuna padel in se poškodoval, bi najbrž posegel še precej višje. In lahko bi, tudi zaradi diskvalifikacije treh francoskih tekmovalcev, ki so si pomagali s prepovedano opremo, zaradi česar se je Mariborčanu nekaj časa nasmihala celo bronasta olimpijska medalja.

Filip Flisar, če bi francoske tekmovalce, ki so na tekmi smučarskega krosa zasedli prva tri mesta, zaradi nepravilnosti pri opremi diskvalificirali, bi se kot šestouvrščeni dokopali do bronaste olimpijske medalje. Bi bila ta zaradi načina, na katerega bi jo dobili, kaj manj vredna? Da, zagotovo, take medalje si ne želim in mi ne bi pomenila nič. Gre za princip. Želim si jo doseči zato, ker bi skozi cilj prismučal prvi, in ne zato, ker bi nekoga diskvalificirali. Bolj me mori vprašanje, zakaj bi bil kdo tako prizadet, da bi goljufal na takšni tekmi!

Kako celotna afera vpliva na atmosfero v karavani smučarskega krosa? Zagotovo kar precej. Vsi igramo po pravilih, zato ne morem razumeti, zakaj nekateri Francozi igrajo umazane igrice, no, da niti ne omenjam njihove državne zgodovine. Bodimo iskreni, zaradi tega, kar so počeli sicer, niso bili kaj dosti hitrejši na progi, a razlog, zakaj so to počeli, je druga stvar. Stvar, ki je moralno-etično sporna. Navsezadnje pa bodo tudi drugi nanje od zdaj gledali drugače. Karma je karma in vse se enkrat vrne.

V letošnji sezoni vam ni šlo ravno po načrtih, še več, kvečjemu obratno. Na sedmih tekmah svetovnega pokala v letošnji sezoni ste osvojili le 35 točk, kar vas uvršča na skromno 41. mesto v skupnem seštevku, kar je daleč od lanske in predlanske sezone. Potem pa bum, šesto mesto na olimpijskih igrah. Kaj ste spremenil tik pred igrami? Vse sem podredil olimpijskim igram, kar mogoče ni bilo dobro in prav, ampak tak sem po naravi in to sem storil. Vse moči sem usmeril v olimpijsko tekmo, za tekme svetovnega pokala in vse preostalo mi je bilo vseeno. Ljudje so govorili, da letos iz mene ne bo nič, da denar mečemo stran, ampak mislim, da sem dokazal, kaj lahko naredim. Kljub vsemu sem zadevo dobro izpeljal.

Ne spreglejte