SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer od besed k dejanjem, 2. del

3

termometer

 | Foto:
Približno ducat ur po slovesnem mimohodu s slovensko zastavo na otvoritveni slovesnosti je kajakaš Peter Kauzer še zadnjič preizkusil olimpijske brzice.

V zadnjih tednih je bil pogosto v središču pozornosti, v svojih izjavah pa odločen, samozavesten in neomajen. Pred štirimi leti je napovedal zlato olimpijsko kolajno, a ostal praznih rok. Slika z zlomljenim veslom, ki ni zdržalo Hrastničanove jeze po dveh dotikih pekinških vrat, je še dolgo služila kot motivacija za London. Tudi pred slednjim ni skoparil z optimizmom. Tokrat je veslo zlomil že pred prvo tekmo, zdaj pa misli že namenja svoji osrednji olimpijski priložnosti. Potem ko je na slovesnem odprtju nosil slovensko zastavo in zaradi tega pozno legel k počitku, je že naslednji dan točno opoldne opravil še zadnji trening pred nedeljskimi kvalifikacijami. ''Zadnji trening ni prinesel večjih posebnosti. Vzdušje je bilo sproščeno, delo dobro opravljeno. Tekmovalci in tekmovalka so skorajda rutinsko opravili, kar je bilo treba,'' o delu Kauzerja, Benjamina Savška, dvojice Taljat-Božič in Eve Terčelj razmišlja direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Po treningu je postalo jasno tudi, kakšna bo postavitev olimpijske proge. Razporeditev vrat ni prinesla večjih presenečenj, vsekakor pa bo šlo za progo, na kateri bo treba za vrhunski rezultat pokazati tudi zvrhano mero tehničnega znanja. ''Počakati moramo, da vidimo še demonstracijske vožnje, a zdaj lahko zagotovim, da bo postavitev resnično pokazala pravo kakovost,'' ocenjuje Jelenc, prepričan o tem, da slovenska odprava s kvalifikacijskim sitom ne bi smela imeti večjih težav. Meni celo, da vsem ne bo treba veslati na vso moč, vseeno pa želi, da prav vsi ujeli pravi ritem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin