Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2024,
17.02

Osveženo pred

2 uri, 31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Petek, 19. 7. 2024, 17.02

2 uri, 31 minut

Kako hude težave so?

Izpad računalniških sistemov povzroča težave tudi organizatorjem OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Pariz 2024, splošna | Foto Reuters

Foto: Reuters

Izpad informacijskih sistemov, ki je prizadel ustanove in podjetja po vsem svetu, povzroča težave tudi organizatorjem prihajajočih olimpijskih iger v Parizu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Neimenovan vir iz organizacijskega odbora je povedal, da se pojavljajo težave z akreditacijami, situacija pa bi lahko otežila tudi prihode športnikov.

Organizatorji so danes sporočili, da je obsežen izpad, ki ga povezujejo z operacijskim sistemom Windows, povzročil težave v njihovem lastnem računalniškem sistemu samo teden dni pred uradnim odprtjem iger.

"Mobilizirali smo vse tehnične ekipe iger Pariz 2024, da bi ublažili učinek teh težav, in aktivirali smo načrte za izredne razmere," so povedali.

Izpad je prizadel banke, borze, medijske hiše, trgovine in druga podjetja ter letalske družbe in ni povezan s kakšnim hekerskim napadom.

Neimenovani vir iz organizacijskega odbora olimpijskih iger v Parizu je razkril, da je izpad povzročil težave v njihovem akreditacijskem sistemu, saj nekateri trenutno ne morejo prevzeti svojih priponk.

Hkrati bi lahko vplival tudi na prihode športnikov, saj so bila letala ameriških letalskih družb zaradi težav prizemljena, zamude pa nastajajo tudi pri prijavah potnikov na polet. Športniki so začeli prihajati v olimpijsko vas v četrtek.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Murn: Končna odločitev o reprezentanci za OI v ponedeljek, Rogliča skoraj gotovo ne bo
Shoko Miyata
Sportal Japonska telovadka zaradi alkohola in cigaret brez OI
Matt Dawson
Sportal Avstralec žrtvoval del prsta za olimpijske igre
Ne spreglejte