Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2014,
22.16

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči 2014 hokej biatlon teki Barbara Jezeršek Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer Janez Marič Peter Dokl risi Slovenija Rusija

Petek, 7. 2. 2014, 22.16

2 leti, 2 meseca

Hokejisti namučili mogočne Ruse, biatlonci streljali slabo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šesti tekmovalni dan OI v Sočiju prinaša šest končnih odločitev. Naši biatlonci se na 20 kilometrov niso izkazali, so pa slovenski hokejisti pošteno namučili Ruse.

Slovenska hokejska reprezentanca se je na zgodovinski prvi olimpijski tekmi pomerila z mogočno rusko "Zbornajo komando" in se ji nadvse dostojno uprla. Risi so sicer izgubili z 2:5, oba slovenska zadetka je prispeval Žiga Jeglič, medtem ko so našega vratarja Roberta Kristana premagovali superzvezdniki Ovečkin, Malkin, Kovalčuk. Z igro svojih varovancev je bil zadovoljen tudi selektor Matjaž Kopitar.

Biatlonci Klemen Bauer, Jakov Fak, Janez Marič in Peter Dokl so bili na najdaljši preizkušnji, posamični tekmi na 20 kilometrov, daleč od najboljših. Zmagal je francoski superzvezdnik Martin Fourcade, pred Nemcem Lesserjem in Rusom Graničevim. Naš najboljši je bil Fak, ki ob štirih zgrešenih strelih preprosto ni mogel višje od 32. mesta. Bauer je bil 52., Marič 63. in Dokl 74.

Dopoldan je bilo zanimivo v teku na smučeh, ko so dekleta tekla na 10 kilometrov v klasični tehniki. Zlato je povsem zasluženo osvojila Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je zmagala z 18 sekundami prednosti. Po lepem uspehu Vesne Fabjan v šprintu, kjer je osvojila bronasto kolajno, tokrat slovenska četverica ni posegla po najvišjih mestih. Alenka Čebašek je bila najboljša na 33. mestu (+2:55,8), Barbara Jezeršek je bila 41. (+3:22,2), Katja Višnar 54. (+4:29,2), Nika Razinger pa 60 (+5:36,3).

V snežnem parku so ameriški smučarji prostega sloga poskrbeli za trojno zmago. Na najvišjo stopničko je stopil Joss Christensen.

Kitajska hitrostna drsalka Li Jianrou je zmagovalka na 500 metrov v disciplini na kratke proge. Tudi na 1000 metrov gre zlato na Kitajsko, zmagala je namreč Hong Zhang.

No, pa se je končal tudi šesti tekmovalni dan. Nemčija je po pričakovanjih slavila še na ekipni sankaški tekmi.

Ne spreglejte