Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
23. 2. 2014,
11.14

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Filip Flisar Soči 2014

Nedelja, 23. 2. 2014, 11.14

2 leti, 2 meseca

Francozom ostajajo kolajne, Flisarju boleč spomin na Soči

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsi poskusi slovenske in kanadske reprezentance za diskvalifikacijo francoskih zmagovalcev smučarskega krosa so padli na neplodna tla.

Arbitražno športno razsodišče (CAS), sicer s sedežem v Lozani, med olimpijskimi igrami pa tudi s posebno izpostavo v Sočiju, je v zavrnilo pritožbi kanadskega in slovenskega olimpijskega komiteja zoper postopke tekmovalne komisije na moški olimpijski tekmi v smučarskem krosu. S tem je postalo tudi dokončno jasno, da se vrstni red tekme ne bo spremenil, kar pomeni, da Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol ostajajo lastniki kolajn, najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar pa se je moral zadovoljiti s šestim mestom, ki ga je dosegel po bolečem polfinalnem padcu in modrem nastopu v malem finalu.

Sum bo ostal

Kanadsko-slovenska pritožba se je sicer nanašala na oblačila francoske trojice. Dobitniki kolajn so namreč prilagodili svoje smučarske hlače v predelu od kolena bo gležnja. Posebna oblika hlačnic po mnenju "tožeče stranke" ni skladna s pravili, na kar pa so v tekmovalni komisiji za smučarski kros pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) odgovorili nadvse proceduralno. Slovenci in Kanadčani so namreč zamudili rok za pritožbo. Ko so primer predali še arbitražnemu sodišču, so navedli pojasnilo za naknadno pritožbo. Do ustreznih videoposnetkov, ki so uporabljeni kot morebitni dokaz za kršitev določil o opremi, so namreč pršili šele nekaj ur po tekmi, ko je rok za pritožbo že potekel.

Flisarjeva priložnost – ZOI 2018

Za odločnostjo Kanadčanov in Slovencev v boju za upoštevanje pravil se je seveda skrival lasten interes. Če bi namreč pritožba naletela na plodna tla in bi francoski tercet ostal brez veljavnih rezultatov, bi si kolajne razdelili finalni osmoljenec Brandy Leman iz Kanade, ruski adut Egor Korotkov in Filip Flisar. Zadnjemu v uteho ostaja spoznanje o najboljšem rezultatu v sezoni, čeprav se z bolečinami, ki so posledica polfinalnega padca, vendarle ne more otresti občutka, da je bil povsem dosegljiv še boljši rezultat. Brkati Mariborčan je namreč v osmini finala in četrtfinalu postregel z odličnima predstavama, vprašanje pa je tudi, kakšen bi bil razplet njegove polfinalne tekme, če v zgornjem delu ne bi izgubil ravnotežja in pristal v snegu. V želji po olimpijski kolajni bo moral zdaj čakati do Pjongčanga 2018.

Ne spreglejte