Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2012,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre Roger Federer Serena Williams

Torek, 31. 7. 2012, 21.21

8 let

Federer naprej v dveh, Đokovič in Murray v treh nizih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi igralec sveta Roger Federer se je zlahka uvrstil v četrtfinale olimpijskega turnirja, Serena Williams je nadigrala rusko tekmico, Kim Clisters pa v obračunu nekdanjih št. 1 Ano Ivanović.

Švicarska teniška igralca Roger Federer inStanislas Wawrinka ne bosta ubranila prvega mesta, ki sta ga v dvojicah osvojila pred štirimi leti v Pekingu. Favorizirana švicarska igralca sta v drugem krogu presenetila Izraelca Jonathan Erlich in Andy Ram, ki sta zmagala z 1:6, 7:6 (5) in 6:3. V osmini finala moškega posamičnega turnirja so bili doseženi pričakovani izidi. Prvopostavljeni Federer je rutinirano ugnal Uzbekistanca Denisa Istomina s 7:5 in 6:3, drugopostavljeni Srb Novak Đoković pa šele po treh nizih nekdanjo številko 1, Avstralca Lleytona Hewitta, s 4:6, 7:5 in 6:1. Napredovanje si je priboril tudi letošnji osmoljenec wimbledonskega finala, Škot Andy Murray je bil boljši od Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 4:6, 6:1 in 6:4. V četrtfinale so se uvrstili tudi Argentinec Juan Martin del Potro po zmagi nad Francozom Gillesom Simonom s 6:1, 4:6 in 6:3 ter Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Peti nosilec olimpijskega turnirja v Wimbledonu je premagal Španca Feliciana Lopeza s 7:6 (5) in 6:4, Španec Nicolas Almagro pa Belgijca Steva Darcisa s 7:5 in 6:3.

V ženski konkurenci je sedmopostavljena Nemka Angelique Kerber ugnala nosilko zlatega odličja iz Sydneyja leta 2000, Američanko Venus Williams, s 7:6 (5) in 7:6 (5). Bolje se je odrezala njena sestra Serena, letošnja zmagovalka Wimbledona je na kolena spravila Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:1 in 6:0. Belorusinja Viktorija Azarenka je z veliko truda ugnala Rusinjo Nadjo Petrovo s 7:6 (6) in 6:4, lažje delo sta imeli Belgijka Kim Clijsters v dvoboju s Srbkinjo Ano Ivanović ter šestopostavljena Čehinja Petra Kvitova z Italijanko Flavio Pennetto. Belgijka je slavila s 6:3 in 6:4, Čehinja pa s 6:3 in 6:0.

Ne spreglejte