Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 8. 2021,
6.24

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Natisni članek

Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić kajak Tokio 2020

Ponedeljek, 2. 8. 2021, 6.24

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, kajak na mirnih vodah

Ponomarenko Janić in Osterman brez težav v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman | Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v ozadju | Foto Guliverimage

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v ozadju

Foto: Guliverimage

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se v disciplini K-2 na 500-metrski razdalji z zmago v četrtfinalu uvrstili v polfinale. Polfinale in finale bosta na sporedu v torek v zgodnjih jutranjih urah, naši kajakašici pa spadata v ožji krog favoritinj za medaljo.

Slovenski kajakašici sta očitno nekoliko taktizirali, saj v kvalifikacijah nista veslali na vso moč. Ko sta v kvalifikacijah uvideli, da madžarski in beloruski čoln bežita, nista veslali na polno in se borili za prvi dve mesti, ki sta neposredno vodili v torkov polfinale. V četrtfinalu sta stvari postavili na svoje mesto. Kmalu po štartu sta prevzeli vodstvo in nato do cilja le še nadzorovali tekmo. A tudi v četrtfinalu nista veslali na vso moč.

"Nadejava se uvrstitve v finale, v njem pa bova imeli visoke cilje." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Nadejava se uvrstitve v finale, v njem pa bova imeli visoke cilje." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V torek bo treba dati vse od sebe

"Tudi v četrtfinalu nisva šla na polno, to hraniva za jutri. Zdaj se res zavedava, kaj pomenijo olimpijske igre, vidiva, da so tekmovalke res odlično pripravljene. Jutri bo treba dati vse od sebe, da se sploh uvrstiva v finale. Upam, da bom danes tako mirno spala, kot sem danes, saj bova potrebovali čisti glavi in spočito telo. Nadejava se uvrstitve v finale, v njem pa bova imeli visoke cilje. O rezultatih ne bi govorila, važno je, da bova pokazali, kar največ znava," je po četrtfinalu dejala Ostermanova, ki se ne boji, da bi ju njuno taktiziranje pripeljalo do slabšega startnega mesta: "Spoznali sva, da se veter tu neprestano menja in se ne da z gotovostjo trditi, katera startna mesta bodo najboljša."

V prvi četrtfinalni skupini so si napredovanje nato zagotovile Belgijki Heermien Peters in Lize Broekx, Nemki Caroline Arft in Sarah Bruessler, Avstrijki Ana-Roxana Lehaci in Viktoria Schwarz ter Novozelandki Alicia Hoskin in Teneale Hatton, v drugi pa poleg Slovenk še Avstralke Alyssa Bull in Alyce Wood ter Jaime Roberts in Jo Bridgen-Jones ter Kitajki Dongyin Li in Yu Zhou.

V prvi polfinalni skupini, kjer bosta tekmovali Špela in Anja, bodo veslale še Novozeladnki, Francozinji, po dve madžarski in nemški posadki ter Kitajki.

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V kvalifikacijah sta bili naši tekmovalki četrti

Primorki sta v tretji kvalifikacijski skupini s časom 1:48,509 osvojili četrto mesto. Najhitrejši sta bili Madžarki Tamara Csipes in Erika Medveczky, v polfinale pa sta se prebili še Belorusinji Volha Hudzenka in Marina Litvinčuk.

Iz kvalifikacijske skupine 1 so v polfinale napredovale Madžarki Danuta Kozak in Dora Bodonyi ter Rusinji Kira Stepanova in Varvara Baranova, iz druge Poljakinji Karolina Naja in Anna Pulawska ter Francozinji Manon Hostens in Sarah Guyot, iz četrte pa Novozelandki Lisa Carrington in Caitlin Regal ter Nemki Sabrina Hering-Pradler in Tina Dietze.

Preberite še:

Maja Mihalinec Zidar
Sportal Kajakašici v polfinale, jadralki šele v torek, Janežič najhitreje v tej sezoni
Tim Reynolds
Sportal Ni novi Jordan ali novi Magic. Je prvi Luka Dončić.
Osterman, Ponomarenko
Sportal Kajakašici na mirnih vodah se še odločata o taktiki
Kristina Cimanovska
Sportal Belorusinja Kristina Cimanovska se ne želi vrniti domov
Luka Dončić
Sportal "Dončić? Skoraj nam je uspelo, pokazal je raven."
Ne spreglejte