Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 8. 2021,
8.01

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

ZDA Luka Slabe Tokio 2020 odbojka

Nedelja, 8. 8. 2021, 8.01

2 leti, 8 mesecev

oi tokio 2020, odbojka, tekmi za odličja, ženske

Slovenski strateg z ZDA na olimpijskem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
ZDA odbojka finale OI | Odbojkarice ZDA so olimpijske prvakinje, | Foto Reuters

Odbojkarice ZDA so olimpijske prvakinje,

Foto: Reuters

Odbojkarice ZDA se veselijo premiernega naslova olimpijskih prvakinj, v finalu so s 3:0 odpravile Brazilijo. Američanke, pri katerih kot pomočnik deluje slovenski strateg Luka Slabe, slavijo premierno olimpijsko odbojkarsko zlato.

Izbranke ameriškega selektorja Karcha Kiralyja - njegov prvi asistent je slovenski strokovnjak Luka Slabe - so v četrtem poskusu vendarle stopile na odbojkarski Olimp. Po porazih na finalnih obračunih v Los Angelesu 1984, Pekingu 2008 in Londonu 2012 so v finalu iger v Tokiu na kolena položile Brazilke in osvojile šesto olimpijsko kolajno. Pred tem so bile bronaste v Barceloni 1992 in Rio de Janeiru 2016.

V ameriški reprezentanci kot pomočnik selektorja deluje Luka Slabe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V ameriški reprezentanci kot pomočnik selektorja deluje Luka Slabe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Brazilke, sicer olimpijske prvakinje iz Pekinga 2008 in Londona 2012, so osvojile prvo srebrno odličje, v svojih vitrinah imajo še dve bronasti kolajni iz Atlante 1996 in Sydneyja 2000.

Američanke so sijajno odigrale finalni obračun, tradicionalne mednarodne tekmice iz Brazilije so zasenčile v vseh prvinah. od prve do zadnje minute so imele popoln nadzor nad njimi, po treh grenkih finalnih olimpijskih preizkušnjah pa se iz dežele vzhajajočega sonca v domovino vračajo z najbolj žlahtno kolajno.

Na današnjem finalnem obračunu v Ariake Areni sta pri Američankah blesteli Andrea Drews s 15 in Michelle Bartsch-Hackley s 14 točkami, pri Južnoameričankah sta bili najbolj učinkoviti Fernanda Rodrigues z 11 in Gabriela Braga z 10 točkami.

Srbija je v današnji tekmi za bronasto kolajno premagala Južno Korejo s 3:0 (18, 15, 15).

Srbkinje v boju za bron odpravile gostiteljice

 Znane so nosilke bronaste kolajne ženskega olimpijske turnirja v odbojki v dvorani Ariake na olimpijskih igrah v Tokiu. Zmagovalke tekme za tretje mesto so odbojkarice Srbije, ki so s 3:0 v nizih premagale odbojkarice Južne Koreje.

Srbkinje so si priborile bron. | Foto: Reuters Srbkinje so si priborile bron. Foto: Reuters

Južna Koreja je za preboj v polfinale po petih nizih premagala Turčijo. Srbkinje, svetovne prvakinje 2018 in olimpijske podprvakinje izpred petih let, so za polfinale s 3:0 ugnale Italijanke. V malem finalu za bron so se srbske reprezentantke zbrale in odpravile Korejke, ki ostajajo pri enem olimpijskem bronu. Tega so osvojile pred 45 leti na olimpijskih igrah leta 1976 v Montrealu.

V velikem finalu se bodo za zlato udarile odbojkarice ZDA, pri katerih kot pomočnik selektorja deluje Slovnec Luka Slabe, in Brazilije. Američanke so v prvem polfinalu s 3:0 zanesljivo ugnale srbsko izbrano vrsto, Brazilke pa so prav tako gladko s 3:0 odpravile Južno Korejo.

Tekmi za odličja

Finale
Brazilija : ZDA 0:3 (-21, -20, -14)

Tekma za 3. mesto
Južna Koreja : Srbija 0:3 (-18, -15, -15)

Eliud Kipchoge
Sportal Eden od vrhuncev zadnjega dne pripadel novemu, staremu prvaku v maratonu
Slovenija : Avstralija, tekma za 3. mesto OI
Sportal "Žalostno je, a sem ponosen kot vsa Slovenija"
Eliud Kipchoge
Sportal Kipchoge znova kralj olimpijskega maratona, Slabe z Američankami prvak
Patty Mills Joe Ingles
Sportal Če kdo razume Slovence, so to prav Avstralci
 
Ne spreglejte