Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
17.29

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

evropsko prvenstvo Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 27. 5. 2021, 17.29

2 leti, 10 mesecev

žreb skupin za odbojkarsko evropsko prvenstvo

Slovenci izvedeli, kje in proti komu bodo začeli branjenje srebra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
odbojka pariz | Slovenci se bodo v skupinskem delu EP v Ostravi, na katerem bodo branili srebro, merili s Češko, Italijo, Bolgarijo, Belorusijo in Črno goro. | Foto Sportida

Slovenci se bodo v skupinskem delu EP v Ostravi, na katerem bodo branili srebro, merili s Češko, Italijo, Bolgarijo, Belorusijo in Črno goro.

Foto: Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki bo v petek prvič nastopila v elitni Ligi narodov, je dobila tekmece v skupinskem delu evropskega prvenstva. To bodo med 1. in 19. septembrom skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska. Slovenci bodo na prvenstvu stare celine branjenje srebra začeli v Ostravi proti domačinom, Italijanom, Bolgarom, Belorusom in Črnogorcem.

slovenska odbojkarska reprezentanca Alenk Pajenk
Sportal Slovenski krst vse bližje: Ne bi bili tu, če naš cilj ne bi bila vsaj četverica

Slovenski odbojkarji so v Riminiju, kjer bodo v petek proti Srbiji dočakali krst v elitni Ligi narodov. Gre za ponovitev zadnjega finala evropskega prvenstva, po katerem so se naslova veselili Srbi, nadaljevanje pa bo dobilo med 1. in 19. septembrom na Češkem, Poljskem, Finskem in v Estoniji.

Slovenci v Ostravo, nad Italijane, Bolgare ...

Slovenci so danes na žrebu v Helsinkih izvedeli, da bodo prvenstvo in obrambo naslova podprvakov začeli na Češkem, kjer jih v skupini v Ostravi ob gostiteljih čakajo Italijani, Bolgari, Belorusi in Črnogorci. Gostitelji so si eno reprezentanco lahko izbrali sami. Čehi so se odločili za Italijane, Slovenci so bili v prvem bobnu, iz slabših bobnov pa so izžrebali še Bolgarijo, Belorusijo in Črno goro.

"Favoriti Italijani, potem smo tu mi in Bolgari"

"Mislim, da je skupina kakovostna, tako kot so tudi vse preostale, ki imajo dve ali tri močne reprezentance, ki so po rangu boljše od nas. Potem je tu še kakšna druga reprezentanca, ki je bila na prvenstvo uvrščena neposredno, in kakšna, ki pride skozi kvalifikacije. V naši skupini so prvi favoriti Italijani, potem smo tu še mi in Bolgari. To bo zelo kakovostno tekmovanje, na katerem bo treba biti zelo zbran in zmagati na čim več tekmah v skupinskem delu, da si pribojuješ čim boljši položaj za nadaljevanje," je žreb komentiral kapetan Tine Urnaut.

"V naši skupini so prvi favoriti Italijani, potem smo tu še mi in Bolgari. To bo zelo kakovostno tekmovanje, na katerem bo treba biti zelo zbran in zmagati na čim več tekmah v skupinskem delu, da si priboriš čim boljši položaj za nadaljevanje," je žreb komentiral kapetan Tine Urnaut. | Foto: CEV "V naši skupini so prvi favoriti Italijani, potem smo tu še mi in Bolgari. To bo zelo kakovostno tekmovanje, na katerem bo treba biti zelo zbran in zmagati na čim več tekmah v skupinskem delu, da si priboriš čim boljši položaj za nadaljevanje," je žreb komentiral kapetan Tine Urnaut. Foto: CEV

Selektor Alberto Giuliani, ki mu bodo nasproti stali tudi rojaki, pa dodaja: "Žreb nam je namenil skupino, ki bo tekme predtekmovanja odigrala na Češkem. Zadovoljni smo, da bomo igrali v Ostravi, kjer bodo naši tekmeci gostitelji, Italijani, Bolgari, Belorusi in Črnogorci. Ne bo lahko, ampak tako je v vseh skupinah. Veselimo se nastopov na tem evropskem prvenstvu."

24 reprezentanc, štiri gostiteljice

Letošnje evropsko prvenstvo bo med 1. in19. septembrom, potekalo pa bo v kar štirih državah, in sicer ga bodo družno gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska.

V skupinskem delu bo v Krakovu, Ostravi, Tampereju in Talinu nastopilo 24 reprezentanc. Osmino finala in četrtfinale bosta gostila Gdansk in Ostrava, polfinale in finale pa bo v Katovicah.

Skupine EP 2021 (1.- 19. september)

Skupina A (Krakov): Poljska, Belgija, Srbija, Ukrajina, Grčija, Portugalska
Skupina B (Ostrava): Češka, Italija, Slovenija, Bolgarija, Belorusija, Črna gora
Skupina C (Tampere): Finska, Rusija, Nizozemska, Turčija, Španija, Severna Makedonija.
Skupina D (Talin): Estonija, Latvija, Francija, Nemčija, Slovaška, Hrvaška.
 

Preberite še:

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Nova gladka zmaga Slovenk
Jan Kozamernik
Sportal Uradno: Kozamernik bo moči združil s selektorjem in Čebuljem
slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Sportal Slovenci za konec premagali Bolgare in izgubili s Srbi

 

Ne spreglejte