Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
13.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Hafner Bruno Najdič

Sreda, 11. 5. 2016, 13.18

6 let, 7 mesecev

Slovenski selektor, ki pogreša osmerico, razkril karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki je lani navdušila z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, se bo prihodnji teden zbrala v Pliberku in opravila prvi del priprav na letošnjo sezono. Na seznamu Bruna Najdiča je bilo sprva 25 deklet, a jih je selektorju za zdaj na voljo 17.

Začetek priprav izbrane vrste je bil predviden že za ta teden, a se je selektor Bruno Najdič odločil, da dekleta nekoliko spočije in s prvimi treningi začne v ponedeljek v Pliberku: "V načrtu smo imeli, da bi dekleta v tem tednu opravila testiranja na Fakulteti za šport, a se je državno prvenstvo zavleklo vse do pete tekme, zato sem igralkam namenil teden dni počitka. S treningi bomo tako začeli 16. maja in v Avstriji ostali do četrtka, v petek pa že potujemo v Umag, kjer nas čakata še dva treninga, nato pa tudi že prvi pripravljalni tekmi proti Hrvaški."

Po pripravljalnem turnirju v Umagu bo izbrana vrsta s treningi nadaljevala v Mariboru, kjer se bo v okviru priprav na začetek evropske lige, v kateri bodo Slovenke igrale v skupini C, skupaj z Romunijo, Grčijo in Madžarsko, na prijateljskih tekmah pomerila še s Slovaško.

Želijo na zaključni turnir evropske lige

"Celotna reprezentančna akcija je namenjena pripravi na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki so naš glavni cilj, a si tudi v evropski ligi želimo igrati dobro. Imamo sicer močno skupino, v kateri smo na evropski lestvici najslabše uvrščena reprezentanca, a sem prepričan, da se tako z Madžarkami kot z Romunkami lahko kosamo. Gre za ekipi, ki sta bili na evropskem prvenstvu uvrščeni pred nami, a po kakovosti vseeno kar precej zaostajata za najboljšimi ekipami, medtem ko so Grkinje nekje na naši ravni. Imamo cilje in ambicije in želimo si na zaključni turnir evropske lige," je o ciljih v tej sezoni spregovoril Najdič, ki mu bo še naprej pomagal Matjaž Hafner.

Matjaž Hafner (desno) ostaja pomočnik selektorja ženske odbojkarske reprezentance. | Foto: Matjaž Hafner (desno) ostaja pomočnik selektorja ženske odbojkarske reprezentance.

Za reprezentanco je sicer zelo uspešna lanska sezona, v kateri so si naše odbojkarice sploh prvič do zdaj priigrale nastop na evropskem prvenstvu. Že jeseni dekleta čakajo nove kvalifikacije, v katerih se bodo na turnirjih na Češkem in v Sloveniji pomerile s Čehinjami, Belorusinjami in Grkinjami.

Odpovedi zaradi poškodb, študijskih obveznosti in mature

"Na treningih, pripravljalnih tekmah, predvsem pa v evropski ligi bomo skušali narediti vse, kar je mogoče, da bi bili jeseni v kar najboljši formi. Predvsem želim oblikovati jedro ekipe, ki bo na kvalifikacijskih tekmah nosila največje breme. Naš cilj je drugo mesto v skupini in uvrstitev v dodatne kvalifikacije, pa čeprav sta tako Češka kot Belorusija reprezentanci, ki veljata za favoritinji. Skupina je težka, a cilje imamo jasno postavljene in se jim bomo skušali čim bolj približati," je o septembrskih kvalifikacijah spregovoril Najdič.

Najboljša slovenska blokerka Sara Hutinski bo izpustila reprezentančno akcijo zaradi zdravstvenih težav. | Foto: Najboljša slovenska blokerka Sara Hutinski bo izpustila reprezentančno akcijo zaradi zdravstvenih težav.

Ta je na reprezentančni seznam sicer uvrstil petindvajset imen, a je bilo precej tudi odpovedi. V izbrani vrsti zaradi poškodb ne bo Sare Hutinski, Anje Zdovc, Elene Kučej in Petre Vrhovnik, zaradi študijskih obveznosti Ize Mlakar in Marine Kaučič, zaradi mature pa Eve Mori in Anite Sobočan: "Vse te igralke, ki se nam tokrat ne bodo priključile na pripravah, si vrat v reprezentanco seveda ne bodo zaprle. Za odpoved imajo tehtne razloge. Drugi del reprezentančne akcije se začne 8. avgusta in takrat bomo videli, kakšne bodo potrebe v reprezentanci in ali se nam bo katera od deklet še dodatno priključila pripravam na kvalifikacije za evropsko prvenstvo."

Seznam reprezentance Slovenije: 

Živa Recek (Florida Gators, ZDA), Valentina Založnik (Venelles, Fra), Lana Ščuka (Liu Jo Modena, Ita), Sara Valenčič (Calais, Fra), Katja Medved (CSM Targoviste, Rom), Monika Potokar, Urška Igličar, Mojca Božič, Tina Grudina, Meta Jerala (vse Calcit Ljubljana), Marina Cvetanovič, Nika Blagne, Sara Najdič, Saša Planinšec (vse Nova KBM Branik), Tina Kaker, Marina Barič (obe Luka Koper), Maja Pahor (GEN-I Volley).

Ne spreglejte