Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
10. 5. 2016,
16.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Monika Potokar odbojka 1 DOL Calcit Ljubljana Nova KBM Branik

Torek, 10. 5. 2016, 16.59

6 let, 7 mesecev

Monika Potokar, magnet za lovorike

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Monika Potokar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Monika Potokar se po ponedeljkovem zmagoslavju Calcita v Tivoliju lahko pohvali še s svojim četrtim državnim naslovom. To ji je uspelo kar s tremi različnimi ekipami.

Potokarjeva se je po štirih sezonah igranja v tujini spet odločila zaigrati za slovensko ekipo. Izbrala pa ni Maribor, pač pa rivalski Calcit, ki se je pred sezono preselil v Ljubljano in v sklopu projekta grajenja močne ekipe pripeljal tudi Potokarjevo.

Če so se Ljubljančanke na začetku sezone še lovile in v tem delu sezone izgubile tudi pokalno lovoriko, so na koncu pokazale, da so trenutno res boljše od Štajerk in zasluženo ostale na prestolu Slovenije. 

"Nismo pričakovale tako težke finalne serije. Mariborčanke so se izkazale za izredno težke in žilave nasprotnice pred domačimi gledalci, me pa smo tam zmrznile. Če se malce pošalim, zdaj se lahko, ker je vsega konec, smo tako ali tako hotele, da pokal dvignemo pred domačimi gledalci in to nam je na koncu tudi uspelo. Bilo pa je zelo težko. Ob dejstvu, da smo tako grdo izgubile v Mariboru, smo se uspele pobrati in na koncu serijo obrniti v svoj prid," je ena redkih, če ne kar edina slovenska odbojkarica, ki se lahko pohvali, da je državna prvakinja postala s tremi različnimi ekipami. Po Novi Gorici in Novi KBM je pokal za najboljše v Sloveniji dvignila še s Calcitom.

"Zadnji dve tekmi sem igrala slabo, zato sem hotela na tej odločilni tekmi pokazati, da znam. In mislim, da mi je uspelo." | Foto: "Zadnji dve tekmi sem igrala slabo, zato sem hotela na tej odločilni tekmi pokazati, da znam. In mislim, da mi je uspelo."

Proti nekdanjim soigralkam še bolj motivirana

Potokarjeva je bila članica bankirk med letoma 2009 in 2012 in z Mariborčankami osvojila dva naslova državnih prvakinj, Štajerkam pa je za nekaj mesecev priskočila na pomoč tudi v pretekli sezoni, potem pa se je preselila v Italijo. "Zelo dobro poznam moje nekdanje soigralke, z večino se srečujem tudi v reprezentanci. Zelo jih spoštujem, je pa res, da se to spoštovanje na igrišču spremeni v še večjo motivacijo, da jih premagam. Zadnji dve tekmi sem igrala slabo, zato sem hotela na tej odločilni tekmi pokazati, da znam. In mislim, da mi je uspelo," je dodala simpatična Dolenjka.

Pohvalila Belgijko

Calcitovke, ki so v tej sezoni zastopale slovenske barve tudi v ligi prvakinj, so po izgubljenem pokalnem tekmovanju, kjer so jih presenetile ravno Mariborčanke, v nadaljevanju sezone stopnjevale ritem in v svoj žep pospravile naslov v ligi MEVZA in zdaj državno prvenstvo. "Pokal je šel v 'maloro', a kot kaže, je tudi to za nekaj dobro. Po prihodu Belgijke Ilke van de Vyver smo res začele delovati kot ekipa. Ilka je res veselo in zabavno dekle, ki nas je s tem svojim jazom res povezala v celoto, plus seveda to, da je morda najboljša podajalka, ki je kdajkoli igrala v Sloveniji," je dodala 28-letna odbojkarica, ki jo v tem poletju čakajo tudi reprezentančne obveznosti.

Junija že v reprezentančnem dresu, ko bo Slovenija nastopala v evropski ligi. | Foto: Junija že v reprezentančnem dresu, ko bo Slovenija nastopala v evropski ligi.

Časa za počitek ne bo veliko

Slovensko žensko člansko reprezentanco čaka junija evropska liga, septembra pa še kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu. "Dobila sem povabilo in se tudi odzvala. Čaka nas evropska liga in kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Bo pa za razliko od prejšnjih sezon nekaj časa tudi za počitek," je povedala Potokarjeva, ki je bila v lanskem poletju zelo aktivna tudi na peščenih igriščih. Kako bo s tem letos?

Noče oziroma ne sme povedati

"Lahko se udeležim državnega prvenstva in Ljubljana Beach Volley Challengea, a še nič ne vem. Mogoče," je zadržano povedala odlična sprejemalka, ki se ni dala tudi zmesti tudi v nadaljevanju pogovora. "Če sem se kaj slišala z Eriko (op. p., Fabjan, lansko soigralko v odbojki na mivki)? To je skrivnost, tega ne smem povedati," se je smejalo Moniki, ki je s tem med vrsticami povedala, da jo bo mogoče tudi v tem poletju gledati tudi na mivki.

Noče povedati, ali bo poleti spet združila moči z Eriko Fabjan, a obstaja velika verjetnost. | Foto: Noče povedati, ali bo poleti spet združila moči z Eriko Fabjan, a obstaja velika verjetnost.

Ne spreglejte