Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2023,
18.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Natisni članek

liga prvakinj smrt Julia Ituma

Sobota, 15. 4. 2023, 18.05

1 leto

Zadnje sporočilo 18-letne odbojkarice, ki je umrla pri padcu skozi okno, jih je pretreslo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Julia Ituma | Preiskovalci še vedno preiskujejo okoliščine tragične smrti komaj 18-letne italijanske odbojkarice Julie Itume. | Foto Guliverimage

Preiskovalci še vedno preiskujejo okoliščine tragične smrti komaj 18-letne italijanske odbojkarice Julie Itume.

Foto: Guliverimage

Na dan prihajajo nove podrobnosti o okoliščinah smrti komaj 18-letne italijanske odbojkarice nigerijskih korenin Julie Ituma, ki je v četrtek, 13. aprila, umrla pri padcu skozi okno v hotelu v Carigradu.

Novara osmrtnica | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Do nesreče je prišlo po sredini povratni tekmi polfinala lige prvakinj med turškim Eczacibasijem in Novaro. Turkinje so tekmo dobile s 3:0, Julia Ituma pa je dosegla dve točki. V finale so se uvrstile Turkinje, saj so Italijanke prvo tekmo doma dobile s 3:2.

Preiskava smrti mlade športnice še poteka, vse več okoliščin pa kaže na to, da je šlo za samomor. Po poročanju turškega časnika Hurriye so bile zadnje besede, ki jih je Ituma zapisala na ekipnem skupinskem pogovoru na WhatsAppu, besede slovesa: "Adijo. Dokler se spet ne srečamo."

Kot še poroča časnik Hurriyet, se je mlada odbojkarica po porazu v polfinalu lige prvakinj dolgo v noč po telefonu pogovarjala s svojo sošolko iz zasebne srednje šole v Novari. Ta je bila po pogovoru očitno zaskrbljena za svojo prijateljico, zato je takoj stopila v stik z njeno soigralko in se pozanimala, ali je z Julio vse v redu. Ta se je po daljšem telefonskem pogovoru, ki so ga zabeležile tudi kamere na hodniku, dolgo v noč v hotelski sobi pogovarjala še s svojo ekipno kolegico in sostanovalko, špansko odbojkarico Lucio Varela Gomez. Kaj se je dogajalo od poldruge ure naprej, ko je Gomezova zaspala, še vedno ni jasno.

Za italijansko La Repubblico je spregovorila tudi mati Julie Ituma. "Bila je tako močna, da se ne bi mogla vreči skozi okno," je povedala njena mati in dodala: "Je možno, da njena sostanovalka ni slišala ničesar? Nisem še mogla jokati, Julia je bila zelo močna oseba, zato ne morem verjeti, da se je to zgodilo."

Pogreb bo v torek v Milanu.

Preberite še:

Duško Lokin
Trendi Hrvaški pevec razkril, da je zaradi koronavirusa umrla njegova žena
Julia Ituma
Sportal V nepojasnjenih okoliščinah je umrla 18-letna odbojkarica
Christoph Schweiger
Sportal Tragično: 21-letni plezalec umrl v hudi prometni nesreči
Ne spreglejte