Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Earvin Ngapeth EuroVolley 2019

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 20.30

4 leta, 7 mesecev

Preplah v taboru galskih petelinov

Velike težave za Francoze: kdaj se bo pozdravil Ngapeth?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Earvin Ngapeth | Earvin Ngapeth bo zagotovo izpustil prve tri tekme Francije, nato pa bodo videli. Francozi pravijo, da ne želijo ničesar tvegati. Enako velja pri Clevenotu. | Foto Reuters

Earvin Ngapeth bo zagotovo izpustil prve tri tekme Francije, nato pa bodo videli. Francozi pravijo, da ne želijo ničesar tvegati. Enako velja pri Clevenotu.

Foto: Reuters

Pred začetkom evropskega prvenstva je v taboru enega izmed gostiteljev, Francozov, veliko nejasnosti. Selektor Laurent Tille je ostal le z dvema zdravima sprejemalcema, na bolniškem dopustu se je znašel tudi veliki zvezdnik Earvin Ngapeth.

Francozi glede na to, da so glavni organizatorji, v Parizu bo tudi veliki finale, na prihajajočem EuroVolleyju merijo zelo visoko, a se zanje vse skupaj ni začelo tako, kot so si želeli. Še preden se je začelo zares, se s poškodbami ubadata sprejemalca Trévor Clévenot in Earvin Ngapeth.

Prvi je zaradi težav z mišico že nekaj časa odstoten, na ogrevanju pred zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom EP z Nemčijo pa je zapeklo še Ngapetha. Takoj po tekmi so naredili ultrazvok, ki pa ni dal natančnih ugotovitev. Zvezdnik svetovnega formata je v ponedeljek opravil še magnetno resonanco, na kateri je zdravniško osebje ugotovilo, da gre za poškodbo medrebrne mišice. Čeprav se za zdaj zdi, da bo prvi francoski zvezdnik izpustil samo začetek EuroVolleyja (prve tri tekme), je francoski selektor že vpoklical igralca Fenerbahčeja Thibaulta Rossarda.

''Imamo le še dva zdrava sprejemalca od štirih, kar je zelo malo. Sploh ob dejstvu, da nas v skupinskem delu čakajo v štirih dneh tri tekme,'' je za RMC povedal francoski selektor in obrazložil, zakaj je poklical novo moč. Ob tem je iz ekipe izpadel drugi libero Nicolas Rossard. "Žal mi je zanj, a ne gre drugače," je še dodal.

Preberite še:

Sportal Le še tri dni do začetka: Tem fantom to dolgujemo #video
slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Sportal Za EP v Stožicah izdanih že okoli 20 tisoč vstopnic
Srbija Turčija odbojka finale ženske
Sportal Srbkinje ostajajo vladarice Evrope!
Ne spreglejte