Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

sodnik Calcit Volleyball OK Maribor Matevž Kamnik 1 DOL

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 11.25

6 let, 7 mesecev

Kamnik nad sojenje v Kamniku

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Matevž Kamnik Maribor odbojka | Foto Špela Horvat

Foto: Špela Horvat

Sobotna odbojkarska tekma državnega prvenstva v Kamniku med domačim Calcitom in OK Mariborom je postregla z odlično igro na obeh straneh, na koncu pa se je, sodeč po rezultatu (3:1), dokaj gladke zmage veselil Calcit. A lahko bi bilo tudi drugače, menijo v taboru poražencev.

Trener Maribora in nekdanji odlični slovenski reprezentant Matevž Kamnik po tekmi ni skrival jeze in razočaranja nad sojenjem. Na sobotni tekmi v Kamniku sta pravico delila glavni sodnik Matija Dugar in njegov pomočnik Nejc Klinar.

"Najprej bi povedal, da je bila tekma v Kamniku odlična za oko. Predvsem borbenosti ni manjkalo, ne na eni ne na drugi strani, kar se je še posebej kazalo v končnicah nizov. Žal pa se je tudi sodnik izdatno vmešal v potek igre," je po tekmi povedal trener Maribora.

"Sodniki se morajo zavedati pomembnosti vsake točke"

Glavni sodnik je v tretjem nizu pokazal rdeči karton in niz je brez boja pripadel Calcitu. | Foto: Vid Ponikvar Glavni sodnik je v tretjem nizu pokazal rdeči karton in niz je brez boja pripadel Calcitu. Foto: Vid Ponikvar

Dugar je v tretjem nizu pri rezultatu 24:23 gostom iz štajerske prestolnice (med obema ekipama se je ves čas iskrilo, glavna akterja pa sta bila Dejan Pelemiš pri Mariborčanih in Jan Brulec pri Calcitu, op. p.) dosodil rdeči karton, ki je pomenil točko za domačine in tudi osvojitev niza. Kamničani so povedli z 2:1 v nizih, v nadaljevanju pa so šokirane goste premagali tudi v četrtem nizu in spet zmagali. Kamničani so ob odsotnosti ACH Volleyja prevzeli vodstvo, Maribor pa je s tretjim porazom v sezoni padel na peto mesto.

"Tretji niz je odločil kar z rdečim kartonom, ki ga je dodelil naši ekipi pri rezultatu 23:24. Sam se iz svoje celotne igralske kariere ne spomnim, da bi niz v tako dobrem tekmovalnem duhu odločil sodnik na takšen način. Tekma je bila kakovostna, sploh borbenost obeh ekip je bila na najvišji ravni in morda bi si obe ekipi zaslužili kakšen karton, vendar nikakor ne v odločilni točki niza. Sploh pa je bil odziv naših igralcev predvsem posledica zelo sporne sodniške odločitve pri rezultatu 19:18, ko so vsi v dvorani videli očitni dotik bloka pri našem napadu, ki pa ni bil dosojen," je komentiral mariborski trener.

"Namesto 20:18 je bil rezultat izenačen, mojim igralcem pa se ni uspelo umiriti. Lahko trdim, da so dozdajšnja sojenja v večini bila vedno korektna, glavni sodnik na sobotni tekmi pa se s tem ne more pohvaliti. Sodniki se morajo zavedati pomembnosti vsake točke, ki lahko popolnoma odloči potek igre. Z napačnimi odločitvami ne prizadenejo samo igralcev, ampak tudi navijače in vse druge. Ni čudno, da v Evropi vedno bolj vpeljujejo sokolje oko. Še enkrat čestitam obema ekipama za dobro in predvsem borbeno igro, Kamniku tudi za zmago, čeprav z malim madežem," je bil oster 29-letni trener Maribora, ki je že na začetku svoje trenerske poti – zanj je to prva sezona v vlogi trenerja – pokazal, da bo tako kot v igralski karieri pustil globok pečat tudi v trenerski. Ne nazadnje je z Mariborom v tej sezoni premagal tudi že slovenskega prvaka ACH Volley, ki se je v nedeljo še desetič uvrstil v ligo prvakov.

Ne spreglejte