Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2023,
11.56

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Tilen Kozamernik odbojka Nova KBM Branik

Sreda, 17. 5. 2023, 11.56

11 mesecev, 2 tedna

Kozamernik je novi trener odbojkaric Nove KBM Branika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tilen Kozamernik | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tilen Kozamernik je novi trener odbojkaric Nove KBM Branika. Devetinštiridesetletni Radovljičan bo na trenerskem mestu zamenjal dolgoletnega prvega trenerja Bruna Najdiča, ki se seli v Kamnik, z Mariborčani pa je podpisal dveletno pogodbo, poroča časnik Večer.

"Med več kandidati smo se odločili za Kozamernika. Gre za uveljavljenega trenerja, ki je bil v zadnjih letih športni direktor in trener v odbojkarskem klubu Bled, pred tem pa je vodil več slovenskih klubov, žensko reprezentanco in se dokazoval tudi v tujini. Prepričani smo, da bo s svojim znanjem in zagnanostjo veliko prispeval k napredku mlajših igralk in vodil ekipo k zastavljenimi ciljem kluba," je o novem trenerju povedal direktor OK Nova KBM Branik Mitja Koželj.

Kozamernik se je z odbojko začel ukvarjati na Bledu, že zgodaj pa se je odločil za trenerstvo. S Hitom Nova Gorica je v sezonah 2006/07 in 2007/08 osvojil naslov prvaka in pokal, v sezoni 2007/08 pa tudi srednjeevropsko ligo Mevza.

Pozneje se je pridružil trenerju Glennu Hoagu v moški ekipi ACH Volley, nato je desetletje deloval v Turčiji. Med leti 2007 in 2012 je bil tudi selektor slovenske ženske članske reprezentance. V zadnjih letih je deloval kot športni direktor in trener v OK Bled.

"Vesel sem, da je vodstvo mariborskega kluba v meni prepoznalo trenerja, ki bi z ekipo lahko uresničil cilje v novi sezoni, hkrati pa sem ponosen, da bom vodil bankirke. Zavedam se, kakšne cilje ima klub in trudil se bom, da jih ekipa tudi doseže," je selitev v novo sredino pokomentiral trener, posebej zadovoljen, da bo klubski dres še naprej nosila Iza Mlakar.

Preberite še:

Pokal CEV: Nova KBM Branika - Pölkky Kuusamo
Sportal Iza Mlakar tudi v prihodnji sezoni za Maribor
Bruno Najdič
Sportal Državne prvakinje imajo novega trenerja
Ne spreglejte