SiolNET. Sportal Odbojka
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Testiranj ne bo: "Enostavno nimamo finančnih sredstev"

0,05

termometer

Gregor Humerca
"Vsekakor obstaja velik strah, da bi se kaj zapletlo. Vsaka prestavljena tekma bo podrla sistem in tega si res ne želimo." Foto: Vid Ponikvar

V petek, 18. septembra, se bo začelo državno odbojkarsko prvenstvo. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) budno spremlja, kaj se v Sloveniji in po svetu dogaja z epidemijo novega koronavirusa, reči se spreminjajo, na nekaterih tekmah bodo prisotni gledalci, na drugih ne, to bo odvisno od odlokov posameznih občin.

"Mi klube ne bomo omejevali, na tekmah bodo lahko prisotni gledalci, seveda v omejenem številu oziroma se bodo morali držati predpisov posameznih občin" je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca, ki je potrdil tudi, da igralcev pred začetkom ne bodo testirali.

"Zato enostavno nimamo finančnih sredstev," je zatrdil Humerca in dodal, da če se bo pri kakšnem igralcu pokazalo, da je okužen z novim koronavirusom, bo morala v karanteno vsa ekipa, tekme pa bodo prestavljene.

"Vsekakor obstaja velik strah, da bi se kaj zapletlo. Vsaka prestavljena tekma bo podrla sistem in tega si res ne želimo. Da ne bi prišlo do podobnega položaja kot lani, ko je bilo nekaj pritožb na končni vrstni red, smo v statut zapisali tudi novost, v primeru prekinitve bo imelo predsedstvo vso pravico, da v skladu s položajem sprejme odločitev," je generalni sekretar izrazil bojazen, da ne bo vse potekalo po načrtih in željah.

Kamničanke branijo naslov državnih prvakov. Kamničanke branijo naslov državnih prvakov. Foto: Klemen Brumec

"Potrebno bo veliko strpnosti, pogovorov. Potrebovali bomo pomoč klubov, na katere tudi apeliram, da se držijo navodil NIJZ," je na spletni novinarski konferenci, na kateri so klubi predstavili svoja pričakovanja, dejal Humerca.

Tekme v državnem prvenstvu bodo potekale po spremenjenem sistemu. Že od začetka bo sodelovalo vseh osem klubov, tudi tisti, ki bodo vzporedno igrali še v srednjeevropski ligi, po tekmah dvokrožnega sistema bo na sporedu končnica.

Naslov bodo branili odbojkarji ACH Volleyja in odbojkarice Calcita Volleyja.

Preberite še:

Tina Grudina Sportal Tina Grudina ostaja v tujini, a menja državo Sara Najdič Sportal Sara Najdič iz Romunije na Madžarsko ACH Volley 2020/2021 m Sportal Nevidni vojak, ki bi si ga želel vsak ACH Volley 2020/2021 Sportal Najboljša ekipa zadnjih desetih let, a tudi obveza: Ne želimo zapraviti vloženih financ #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin