Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2018,
22.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Gregor Ropret Slobodan Kovač Stožice Kanada

Četrtek, 6. 9. 2018, 22.00

5 let, 7 mesecev

Izjavi po zmagi nad Kanado

Slovenski selektor po odmevni zmagi dobil pomembno potrditev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

4

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

''Na tekmi proti Kanadi sem prvič videl, da so fantje uresničili tisto, kar sem poskušal doseči na treningih, to je, da odigramo močneje v vseh tehničnih elementih,'' je bil po zmagi nad šesto reprezentanco sveta zadovoljen slovenski selektor Slobodan Kovač.

Slovenija odbojka
Sportal Američani na zadnji tekmi v Stožicah pretrd oreh

Slovenci so generalko pred svojim krstnim nastopom na svetovnem prvenstvu, to se začne že v nedeljo, začeli z zmago nad Kanado.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je uresničil napovedi in tekme s Kanado ni začel z vso udarno postavo, temveč je v igro poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, sprejemalca Tineta Urnauta in Alena Šketa, srednja blokerja Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prostega igralca Janija Kovačiča, na klopi pa je pustil kar štiri udarne može, ki bi v normalnih tekmovalnih okoliščinah skoraj zagotovo začeli v prvi postavi. Tekmo so na rezervni klopi začeli Mitja Gasparini, Alen Pajenk, Dejan Vinčić in Klemen Čebulj. 

Čeprav je marsikdo mislil, da tako ne bo šlo, se vse te spremembe pri kakovosti igre niso poznale. Kovačeva četa je po napeto dobljenem prvem nizu kljub vodstvu s 15:10 nato izgubila drugega, v nadaljevanju tekme pa spet dvignila raven igre in dobila tudi tretjega in četrtega ter prišla do zmage, ki je le pokazala, da je na dobri poti.

Najučinkovitejši igralec Slovenije je bil Tine Urnaut, ki je dosegel 18 točk. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Najučinkovitejši igralec Slovenije je bil Tine Urnaut, ki je dosegel 18 točk. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prvič je videl kaj takega

Vesel je bil tudi selektor Kovač: ''Na današnji tekmi sem prvič videl, da so fantje uresničili tisto, kar sem poskušal doseči na treningih, to je, da odigramo močneje v vseh tehničnih elementih. Kar je zanimivo, je tudi to, da je bila postava precej kombinirana, a smo vseeno brez težav igrali na visoki ravni, kar je zelo pozitivna stvar. Svetovno prvenstvo bo dolgo, zato morajo biti vsi fantje v dobri formi, pripravljeni, da dajo vse od sebe. Z rezultatom sem zadovoljen, v drugem nizu bi sicer morali zadržati prednost, a vseeno gre za prijateljsko tekmo. Pozna se nam tudi, da smo bili dolgo zunaj tekmovalnega ritma, zato je ta turnir zelo pomemben, da se čim bolje pripravimo za svetovno prvenstvo.''

Slovenija : Kanada (foto: Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 35

Selektorju pokazali, da lahko računa na prav vse

Selektorjeve besede pa je dopolnil še drugi podajalec Slovenije Gregor Ropert, ki je proti Kanadi vrhunsko opravil svoje del naloge. ''Na tej tekmi dobili natanko to, kar smo iskali. Dobro predstavo igralcev, ki običajno ne dobijo toliko priložnosti. Selektor je že pred turnirjem rekel, da bomo menjavali postavo, saj na prvenstvu šest, sedem igralcev ne more zdržati tega ritma. Tokrat smo videli, da to ne bo težava, saj imamo igralce, ki lahko vstopijo v vsakem trenutku, kar je lep obet pred prihajajočim svetovnim prvenstvom,''

Slovenijo v petek čaka še obračun z Iranom, v soboto na generalki pred začetkom spektakla v Italiji in Bolgariji pa še ZDA.

Slovenija : Kanada 3:1  (25, -21, 22, 20) 

Slovenija: Štern 15, Pajenk, Kozamernik 6, Šket 17, Gasparini 2, Pavlović, Vinčić, Štalekar 6, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret 5, Urnaut 18, Čebulj. Selektor: Slobodan Kovač.

Kanada: Sanders 1, Perrin 11, Marschall, Hoag 10, Van Berkel 5, Blanknau, Derocco 2, Vernon-Evans 13, Van Doorn 4, Scatler 5, Vigrass 9, Bann, Szwarc, Loeppky 2. Selektor: Stephane Antiga.

Ne spreglejte