Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2016,
16.58

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bruno Najdič

Petek, 20. 5. 2016, 16.58

7 let, 11 mesecev

Slovenske odbojkarice v Umagu dvakrat proti Hrvaticam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki je trenutno na pripravah v Pliberku, bo v soboto, ob 19. uri in v nedeljo ob 18. uri v Umagu igrala prijateljski tekmi s hrvaško izbrano vrsto, desetouvrščeno ekipo na lanskem evropskem prvenstvu v Belgiji in Nizozemskem.

Na seznamu za pripravljalni tekmi s Hrvaško namreč ni več blokerke Tine Kaker, sprejemalke Marine Barič in proste igralke Maje Pahor, ob tem pa je bilo v slovenski izbrani vrsti že pred tem veliko odpovedi. Tako zaradi poškodb na pripravah v Pliberku ni Sare Hutinski, Anje Zdovc, Elene Kučej in Petre Vrhovnik, zaradi študijskih obveznosti Ize Mlakar in Marine Kaučič, medtem ko se Eva Mori in Anita Sobočan pripravljata na maturo.

V spremenjeni zasedbi bo v soboto in nedeljo nastopila tudi hrvaška reprezentanca, v kateri je prišlo do menjave generacij. Pred letošnjo sezono so dolgo in zelo uspešno reprezentančno kariero zaključile nosilke igre, Senna Ušić Jogunica, Sanja Popović, Ivana Miloš in Maja Poljak, v reprezentanci pa ostajata le kapetanka Mia Jerkov in Ana Grbac. Do zamenjave je prišlo tudi na selektorskem stolčku, saj je ekipo od Brazilca Angela Vercesija, ki je Hrvaško še vodil na lanskem evropskem prvenstvu, prevzel Miroslav Aksentijević.

Po tekmah v Umagu bo slovenska reprezentanca s pripravami nadaljevala v Mariboru, kjer bo odigrala še dve pripravljalni tekmi s Slovaško, od tam pa bo odšla na Madžarsko na prvi turnir evropske lige, ki bo od 3. do 5. junija. V skupini C bodo ob slovenskim in madžarskih odbojkaricah igrale še Romunke in Grkinje. Drugi turnir bo na sporedu od 9. do 11. junija v Grčiji.

 

Seznam slovenske reprezentance:
podajalki:
Mojca Božič (Calcit Ljubljana), Sara Najdič (Nova KBM Branik);
sprejemalke: Nika Blagne, Marina Cvetanović (obe Nova KBM Branik), Sara Valenčič , Lana Ščuka (Modena, ITA), Monika Potokar (Calcit Ljubljana);
blokerke: Saša Planinšec (Nova KBM Branik), Valentina Založnik (Venelles, FRA), Tina Grudina (Calcit Ljubljana).
korektorici: Živa Recek (Florida Gators, ZDA), Urška Igličar (Calcit Ljubljana);
prosti igralki: Katja Medved (CSM Targoviste, ROM), Meta Jerala (Calcit Ljubljana).
selektor: Bruno Najdič, pomočnik selektorja: Matjaž Hafner.

Ne spreglejte