Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2022,
20.51

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

odbojkarska liga narodov Zoran Kedačič Mark Lebedew slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 31. 5. 2022, 20.51

1 leto, 11 mesecev

slovenci pred začetkom lige narodov še na pripravljalni tekmi z bolgari

Slovenci v Sofiji boljši od Bolgarov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenci so na prvi tekmi s 3:1 odpravili Bolgarijo. | Foto Aleš Oblak

Slovenci so na prvi tekmi s 3:1 odpravili Bolgarijo.

Foto: Aleš Oblak

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v prvi od dveh prijateljskih tekem pred odhodom na uvodni turnir lige narodov v gosteh premagala Bolgarijo s 3:1 (21, -23, 23, 21). Tekmeca bosta v sredo v Sofiji igrala še eno tekmo. Za Slovence sta ti tekmi zadnja preizkusa pred začetkom lige narodov, v okviru katere bo najprej igrala v Braziliji.

Sportal Slovenci vrnili Srbom

Slovenski odbojkarji so s pripravami na dolgo poletje, v katerem bo vrhunec domače svetovno prvenstvo (konec avgusta), začeli v začetku maja v precej okrnjeni zasedbi, postopoma pa so se reprezentanci priključili vsi odbojkarji, na katere računa slovenski selektor Mark Lebedew.

V pripravljalnem obdobju je bila današnja tekma peta, doslej je Slovenija odigrala že dve proti Hrvaški (zmaga s 3:0, poraz z 0:3) in dve proti Srbiji (poraz z 2:3, zmaga s 4:0). Na nobeni od teh slovenska zasedba še ni bila v najmočnejši postavi, nekaj reprezentantov je tako pretekli teden ostalo na treningih v domovini.

Jani Kovačič
Sportal "V preteklosti smo že dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je najbolj potrebno"

V Bolgariji 14 igralcev

Lebedew je od 23 odbojkarjev, kolikor jih je na pripravah, v Bolgarijo odpeljal 14 igralcev, in sicer podajalca Gregorja Ropreta in Gregorja Pernuša, korektorja Tončka Šterna in Mitjo Gasparinija, sprejemalce Roka Možiča, Jana Klobučarja, Žigo Šterna in Jureta Okrogliča, srednje blokerje Danijela Konciljo, Alena Pajenka, Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prosta igralca Alana Košenino in Janija Kovačiča.

Lebedew je od 23 odbojkarjev, kolikor jih je na pripravah, v Bolgarijo odpeljal 14 igralcev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lebedew je od 23 odbojkarjev, kolikor jih je na pripravah, v Bolgarijo odpeljal 14 igralcev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenci so tekmo začeli prepričljivo in si tudi na račun dobrih servisov pri 3:8 hitro nabrali pet točk naskoka. V nadaljevanju so se Bolgari pod vodstvom Nikolaja Jeliazkova približali na 13:16. Gostje so v končnico vstopili z enako prednostjo (21:18) ter zanesljivo dobili uvodni niz.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Bolgari so najprej prišli do izenačenja, nato pa povedli z 21:20 ter tudi na račun večje zbranosti prvi prišli do zaključne žoge.

Po zaslugi Pajenka je slovenska vrsta v tretjem nizu povedla z 8:6. Po 16:15 za Bolgarijo so se v končnico gostje podali z 21:20, zmage so se s 25:23 veselili Slovenci.

V četrtem so Slovenci po slabšem začetku prišli do izenačenja na 17. točki, Možič, Pajenk in Tonček Štern pa so zrežirali preobrat ter prišli do prepričljive zmage s 25:21.

Reprezentanci sta nato odigrali še dodaten niz, v katerem so priložnost za igro dobili še preostali slovenski odbojkarji.

Ligo narodov bodo začeli v Braziliji

Po vrnitvi iz Sofije bo reprezentanca v petek v Ljubljani opravila še dva treninga, v soboto popoldan pa bo odpotovala v Brasilio, ki bo prizorišče prvega turnirja elitne lige narodov. Na uvodnem turnirju letošnje sezone, ki se bo začel 7. junija, se bo četa Lebedewa pomerila z ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Kitajsko.

Pripravljalna tekma, Sofija

Torek, 31. maj
Bolgarija : Slovenija 1:3 (-21, 23, -23, -21)

Možič 18, T. Štern 15, Pajenk 12, Gasparini 6, Kozamernik 5, Koncilja 5, Okroglič 4, Klobučar 3, Kovačič, Štalekar 2,  Košenina 2, Ropret, Ž. Štern.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal "Izjemna priložnost, ki s seboj prinaša tudi pritisk"
Jan Kozamernik
Sportal Po turbulentni sezoni na Poljskem pripravljen na pestro reprezentančno poletje
odbojkarska reprezentanca
Sportal Tesen poraz Slovencev v Beogradu

 

Ne spreglejte