Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
23.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Iza Mlakar

Sobota, 30. 6. 2018, 23.00

5 let, 9 mesecev

Slovenke do sedmega mesta, selektor z grenčico v ustih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Iza Mlakar | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenske odbojkarice so se na sredozemskih igrah še drugič srečale s Portugalsko. Potem, ko so bile od odbojkaric s Pirenejskega polotoka, s 3:0, boljše že v skupinskem delu, so tudi v obračunu za 7. mesto prišle do zanesljive zmage. Ob tem je slovenski selektor Alessandro Chiappini priložnost za igro ponudil praktično vsem svojim varovankam, ki so upravičile njegovo zaupanje in tekmicam niso oddale niti niza.

Najbolj izenačen je bil prvi niz, v katerem so bolje začela naša dekleta in povedla z 8:4, nadaljevanje pa je pripadlo portugalskim odbojkaricam, ki so si do sredine niza priigrale minimalno prednost, s 15:16. Portugalke so v končnico vstopile celo z dvema točkama naskoka (21:19), a so bile v zaključku niza vseeno uspešnejše naše in set dobile s 25:21.

V drugem nizu je bila portugalska vrsta naši enakovredna le v prvem delu, ko je bil izid na 7. točki še poravnan, nato pa so si Slovenke z dobrimi začetnimi udarci in dobrim blokom pa tudi s protinapadi Grudine, Vovkove in Mlakarjeve zagotovile vodstvo s 16:11. Pet točk naskoka so ohranjale tudi v nadaljevanju, pri 21:16 pa je bilo praktično že jasno, da bodo zanesljivo dobile tudi drugi niz. Ta jim je pripadel s 25:19.

V tretjem nizu smo na igrišču spremljali le eno ekipo, saj so naša dekleta hitro povedla z 8:2, prekinitve in menjave na zahtevo portugalskega stratega Manuela Almeide pa tekmicam niso prinesle želenega preobrata. Še naprej so ritem igre narekovale Slovenke, ki so poskrbele, da se je razlika le še povečevala (16:9). Sledila sta mirno nadaljevanje in zanesljiva zmaga naših odbojkaric, s 25:14.   

"Grenak priokus ostaja le zaradi izgubljene tekme proti Franciji, na kateri bi lahko igrali bolje in bi danes lahko govorili o nekem vidnem dosežku." | Foto: CEV "Grenak priokus ostaja le zaradi izgubljene tekme proti Franciji, na kateri bi lahko igrali bolje in bi danes lahko govorili o nekem vidnem dosežku." Foto: CEV

Slovenski selektor Alessandro Chiappini po turnirju v Španiji:

''Sobotna tekma je bila za našo ekipo uspešna. Stekel nam je začetni udarec, z dobro postavljenim blokom pa smo tekmicam onemogočali napade. S tem smo si zagotavljali prednost pred tekmicami in ves čas nadzorovali potek srečanja. Kar se tiče samega turnirja, je bil za vse nas zelo lepa izkušnja. Grenak priokus ostaja le zaradi izgubljene tekme proti Franciji, na kateri bi lahko igrali bolje in bi danes lahko govorili o nekem vidnem dosežku. Ne glede na vse pa smo imeli eno najmlajših ekip na turnirju in tudi tako smo gradili prihodnost. Take vrste izkušenj potrebujemo, saj le na tako kakovostnih tekmah lahko napredujemo kot ekipa, še posebej pa se na takih tekmah oblikujejo igralne karakteristike naših igralk. Španijo, žal, zapuščamo s sedmim mestom, s katerim smo sicer zadovoljni, a kot sem že dejal, poraz proti Franciji nas je stal veliko boljšega dosežka.''

Sara Hutinski
Sportal Sara Hutinski nova članica evropskih podprvakinj
Jan Kozamernik
Sportal Andrea Giani ne more brez Slovencev

 

odbojka na mivki
Sportal Veliko zanimanje za turnir svetovne serije v Ljubljani
ZDA odbojka
Sportal Luka Slabe del zgodovinskega zlata za Američanke
Lana Ščuka 1
Sportal GEN-I Volley se ne šali: prihaja še Lana Ščuka
Ne spreglejte