Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
14.15

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

FIVB World Tour FIVB World Tour Ljubljana Nejc Zemljak Tjaša Kotnik Jan Pokeršnik Tjaša Jančar Ana Skarlovnik Jelena Pešić

Četrtek, 28. 6. 2018, 14.15

1 leto, 2 meseca

Veliko zanimanje za turnir svetovne serije v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
odbojka na mivki | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Ljubljano na prvi avgustovski vikend prihajajo vrhunske evropske in svetovne odbojkarice in odbojkarji na mivki, ki se bodo v družbi najboljših slovenskih dvojic na turnirju svetovne serije FIVB World Tour borili za pomembne točke v boju za nastop na olimpijskih igrah.

Slovenska prestolnica bo med 2. in 5. avgustom prvič gostila turnir svetovne serije FIVB World Tour pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIVB. Za nastop na turnirju, s katerega točke bodo prvič štele tudi za svetovno lestvico in posledično za uvrstitev na olimpijske igre, vlada izjemno zanimanje.

Dober mesec pred začetkom tekmovanja so organizatorji na Odbojkarski zvezi Slovenije prejeli prijave kar 36 ženskih in 37 moških dvojic. Moške ekipe prihajajo iz devetnajstih različnih držav, ženske iz dvajsetih, med drugim iz Avstralije, Brazilije, Paragvaja, Južnoafriške republike, Nove Zelandije, Kanade, ZDA in lepega števila evropskih držav.

Slovenci z vsemi najboljšimi

Na turnirju bomo svoje predstavnike imeli tudi Slovenci, med drugimi bodo v Ljubljani nastopili slovenski prvaki, Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik. Spremljali bomo lahko še Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, trenutno najuspešnejšo slovensko dvojico na turnirjih svetovne serije, prijave pa so za zdaj oddale še tri naše dvojice, Ana Skarlovnik in Jelena Pešić, Kaja Kersnik in Nika Bevc ter Katarina Fabjan in Klara Kregar.

Kvalifikacije že v četrtek

Potrjen je tudi že razpored turnirja, in sicer se bodo morebitne državne kvalifikacije (t.i. country quota) igrale v četrtek, 2. avgusta, v petek, 3. avgusta, pa bodo v Športnem parku Ludus v Črnučah na sporedu kvalifikacijski obračuni. Na njih se bo po šestnajst ekip v ženski in moški konkurenci med seboj pomerilo za štiri mesta, ki vodijo na glavni turnir. Le-ta se bo pričel v soboto, 4. avgusta, ob 9.30 uri, in se bo vzporedno odvijal v Črnučah in na centralnem igrišču sredi Kongresnega trga.

Zadnji dan turnirja, v nedeljo, 5. avgusta, bodo ljubitelji odbojke, od 10. ure dalje, lahko spremljali četrtfinalne dvoboje v ženski in moški konkurenci. Po premoru se bo celotno dogajanje preselilo v središče prestolnice, kjer se bodo, ob 15. uri, pričeli polfinalni obračuni. Finalni tekmi, ki se bosta odvijali ob 21. in 22. uri, pa si bo moč ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na TV Slovenija.

Vzporedno s turnirjem svetovne serije bodo že tradicionalno potekali še Sberbank finalni obračuni v državnem prvenstvu za mlade. Mlade odbojkarice in odbojkarji se bodo za naziv najboljših pomerili v sredo, 1. avgusta, in v četrtek, 2. avgusta, na Kongresnem trgu.

Ne spreglejte