Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
27. 6. 2018,
8.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

GEN-I Volley Lana Ščuka

Sreda, 27. 6. 2018, 8.50

5 let, 10 mesecev

GEN-I Volley se ne šali: prihaja še Lana Ščuka

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Lana Ščuka 1 | Foto Odbojkarski klub Nova Gorica

Foto: Odbojkarski klub Nova Gorica

Lana Ščuka se po treh letih igranja v Italiji vrača domov. Ena najboljših mladih slovenskih odbojkaric je okrepila vrste kluba GEN-I Volley, ki se na papirju resnično vse bolj spreminja v favorita za osvojitev obeh domačih lovorik.

Potem ko je GEN-I Volley od starega kadra zadržal Nušo Ferlinc, Tejo Kolbl, Zalo Zbičajnik in Mirto Velikonja Grbac ter dodal hrvaško podajalko Klaro Perić in legendarno Tino Lipicer Samec, je svoj igralski kader okrepil še z odlično Lano Ščuka. Sprejemalke se slovenski ljubitelji odbojke spominjajo predvsem po odličnih predstavah v kamniškem Calcitu, ki ga je v zadnjem letu popeljala tudi do naslova državnih prvakinj.

Tina Lipicer Samec 1
Sportal Ponosna Slovenka brez dlake na jeziku in s srbsko mentaliteto

Najprej za Modeno, nato Filottrano

Lano je po odlični sezoni pot zanesla v Italijo. Leta 2016 je podpisala pogodbo s klubom Liu Jo Modena, kjer pa še kot najstnica ni dobila veliko priložnosti. Z Modeno, ki je igrala celo v polfinalu italijanskega prvenstva, je odigrala 41 nizov in dosegla 58 točk, po koncu sezone pa se odločila za odhod k drugoligašu Filottranu in zablestela.

Slovenska sprejemalka je prevzela vodilno vlogo in ekipo popeljala med elito, Filottranu pa se po slabem začetku zasedel predzadnje 11. mesto. Na 22 tekmah je dosegla 252 točk. To je v povprečju 11,5 točke na vsaki tekmi, kar je vse prej kot slabo. Z gotovostjo lahko trdimo, da bo Lana v prihodnji sezoni v slovenskih tekmovanjih igralka, ki bo izstopala.

Lana Ščuka, ki je zaradi osebnih razlogov izpustila sredozemske igre, trenutno velja za eno najboljših slovenskih sprejemalk. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Lana Ščuka, ki je zaradi osebnih razlogov izpustila sredozemske igre, trenutno velja za eno najboljših slovenskih sprejemalk. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Trenerski štab, projekt, želja po napredku ..."

"Tri leta v Italiji so mi dala ogromno. Od novega znanja, stikov in izkušenj na področju odbojke do tega, da sem postala bolj samostojna in se naučila novega jezika. Za GEN-I Volley sem se odločila predvsem zaradi dobrega trenerskega štaba, soigralk in skupnega cilja. Gre za dober projekt in želela sem biti del tega," pravi šele 21-letna slovenska sprejemalka, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu do 23 let s Slovenijo osvojila srebrno medaljo.

"Želim si čim večji tehnični napredek, osvojitev državnega prvenstva, pokala. Eden od osebnih ciljev je tudi spoznati, katero pot v karieri izbrati za naprej," je dodala Ljubljančanka, ki je svojo športno pot začela pri Vitalu.

Mlada Ljubljančanka je v pretekli sezoni nastopila tudi na tekmi zvezd. Na sliki ji družbo delajo Kimberly Hill, Jovana Stevanović, Yamila Nizetich, Giulia Leonardi in Isabelle Haak. | Foto: LVF (Rubin) Mlada Ljubljančanka je v pretekli sezoni nastopila tudi na tekmi zvezd. Na sliki ji družbo delajo Kimberly Hill, Jovana Stevanović, Yamila Nizetich, Giulia Leonardi in Isabelle Haak. Foto: LVF (Rubin)

Dozdajšnji klubi Lana Ščuka:

2011-2013 OK Vital
2013-2015 Calcit Volleyball
2015/2016 LJ Volley
2016-2018 Lardini Filottrano
2018 -        GEN-I Volley

 Preberite še:

Tina Lipicer Samec 2
Sportal Tina Lipicer Samec je nazaj: Vem, kam vodi takšna pot
Klara Perić
Sportal V Slovenijo prihaja Hrvatica, ki spada med najboljše v Evropi #video
Vasja Samec
Sportal Sporočilo iz Nove Gorice, ki ga v Mariboru in Kamniku ne bodo veseli
Uroš Stanič Dr. Dejan Paravan
Sportal Direktor GEN-I Volley: Ne bomo muha enodnevnica
Ne spreglejte