Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2022,
20.34

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Nemčija Stožice slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Sobota, 3. 9. 2022, 20.34

1 leto, 7 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Nemčija

Slovenska kakovost, tudi ko je šlo zares, ni dopustila presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
slovenska odbojkarska reprezentanca :Nemčija, osmina finala, svetovno prvenstvo | Foto Anže Malovrh/kolektiff

Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v osmini finala svetovnega prvenstva v Ljubljani premagala Nemčijo s 3:1 18, 19, -21, 22).

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. V osmini finala je v Ljubljani po novi odlični predstavi še drugič v nekaj dnevih premagala Nemčijo, tokrat je zmagala s 3:1, tekma pa je bila nekoliko bolj izenačena kot prva.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nemčija, osmina finala, svetovno prvenstvo
Sportal Veselje v Stožicah: Slovenci so v četrtfinalu svetovnega prvenstva!

"Igrati dvakrat v štirih dnevih proti istemu tekmecu ni lahko. Nemci bodo zagotovo igrali bolje, vedeli bodo, kaj jih čaka v dvorani in se bolje pripravili," so pred tekmo zatrjevali slovenski odbojkarji in v svojih napovedih se niso zmotili.

Tekmec je pokazal precej boljšo igro kot v torek. Tokratni obračun so bolje začeli kot prvi, nato tudi dobili tretji niz, toda v četrtem so domači, ki so imeli na svoji strani polno in glasno dvorano, postavili stvari na svoje mesto in unovčili prednost v kakovosti.

Slovenci so v prvih dveh nizih odlično servirali, bili odlični v bloku, njihova igra ni napovedovala, da bi lahko zašli v težave. V prvem nizu so se sicer znašli v zaostanku, a razpoložena Tonček Štern in Klemen Čebulj sta spravljala ob živce tekmece tako s servisi kot z igro v napadu, sem pa tja sta prispevala še kakšen blok, tako da sta bila najbolj zaslužna za gladko slovensko vodstvo z 1:0.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nemčija, osmina finala, svetovno prvenstvo | Foto: Anže Malovrh/kolektiff Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Njuna dobra igra se je nadaljevala tudi v drugem nizu, ki so ga gostitelji spet gladko dobili, v tretjem nizu pa so se stvari na igrišču spremenile. Na slovenski strani pravega pritiska s servisom ni bilo več, kar pa se ne more reči za Nemce, ki so s svojimi začetnimi udarci spravljali v probleme slovenski sprejem. Posebno so bili produktivni servisi nemškega kapetana Lukasa Kampe, ki je po vodstvu Slovenije 19:18 v končnici tudi poskrbel, da je bilo potrebno igrati četrti niz.

slovenska odbojkarska reprezentanca :Nemčija, osmina finala, svetovno prvenstvo | Foto: Anže Malovrh/kolektiff Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Že v tretjem je Dejana Vinčića na mestu organizatorja zamenjal Gregor Ropret, v četrtem, ki so ga spet nekoliko bolje začeli Nemci in na začetku vodili za dve točki, pa je v igro na mesto Čebulja vstopil še Rok Možič. Mladi Mariborčan je izkušenejšega kolega dostojno zamenjal, z njegovim blokom je Slovenija povedla s 16:11, nekaj trenutkov pozneje pa je bilo na semaforju že 19:13. Toda Nemci so še enkrat dokazali, da se ne predajo zlahka, počasi so začeli tekmece lovili, z asom so se celo približali na 22:23. Možič je ekipi zagotovil zaključno žogo, nato pa so Nemci storili napako in rajanje v dvorani se je lahko začelo.

Slovenci se bodo v sredo, 7. septembra, v četrtfinalu v Ljubljani merili z zmagovalcem dvoboja med Nizozemsko in Ukrajino, ta dvoboj osmine finala bo na sporedu v ponedeljek.

Slovenija : Nemčija 3:1 18, 19, -21, 22)

Dvorana Stožice, gledalcev 11.000, sodnika: Epaminodas (Grčija), Simonović (Švica).*

Slovenija: T. Štern 16, Pajenk 5, Kozamernik 5, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 19, Možič 3.

Nemčija: Fromm, Schott 3, Reichert 2, Sossenheimer, Zenger, Kampa 1, Karlitzek 14, Zimmermann 1, Krage 5, Weber 17, Krick 13, Brand, Maase 2, Günthör.

Ne spreglejte