Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2022,
8.10

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

Stožice slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Sreda, 31. 8. 2022, 8.10

1 leto, 7 mesecev

slovenci čakajo na sobotnega tekmeca

S kom se bodo v osmini finala pomerili Slovenci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

SP v odbojki 2022: Slovenija - Nemčija | Slovenski odbojkarji po zanesljivi torkovi zmagi čakajo na tekmeca v osmini finala. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenski odbojkarji po zanesljivi torkovi zmagi čakajo na tekmeca v osmini finala.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentanca je s torkovo zanesljivo zmago nad Nemčijo (3:0) potrdila napredovanje v osmino finala, v kateri bo v Stožicah pred svojimi izjemnimi gledalci igrala v soboto ob 17.30. Kdo bo njen tekmec za preboj v četrtfinale, bo jasno danes.

SP v odbojki 2022: Slovenija - Nemčija Gheorghe Cretu
Sportal Romun na slovenski klopi razkril, kaj Slovence dela tako posebne

Slovenski odbojkarji so v torek zvečer pred več kot 11 tisoč gledalci z izjemno predstavo, v kateri so v manj kot uri in pol nadigrali Nemčijo in jo spravili v neprijeten položaj, spomnili na lepe čase evropskih prvenstev in dali slutiti, da bi lahko nadaljevali sijajno reprezentančno poglavje, hkrati pa umirjali evforijo, saj se prvenstvo zdaj šele zares začenja.

Po pričakovani uvodni zmagi domačega prvenstva nad Kamerunom, ko z igro niso mogli biti najbolj zadovoljni, je sledil dvig ravni proti olimpijskim prvakom Francozom, ki so bili v Stožicah že skoraj na kolenih, a se izvlekli in Slovence strli po tie breaku. Za konec skupinskega dela so gostiteljem nasproti stali še Nemci, ki pa so v znova osupljivem vzdušju ljubljanske dvorane in slovenske predstave hitro kapitulirali.

Zdravljica pred tekmo z Nemci:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nemčija, svetovno prvenstvo
Sportal Slovenci nadigrali Nemce, v soboto bodo Stožice spet polne

Slovenci bodo imeli v osmini finala status drugega nosilca, kar pomeni, da jih čaka reprezentanca, ki bo v izločilne boje napredovala kot 15. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Slovenci bodo imeli v osmini finala status drugega nosilca, kar pomeni, da jih čaka reprezentanca, ki bo v izločilne boje napredovala kot 15. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Po četrtfinale v soboto ob 17.30

Slovenci so z zmago potrdili drugo mesto v skupini D - prvo je pripadlo Franciji -, s tem pa napredovali v osmino finala.

Zdaj imajo tri dni tekmovalnega počitka, nato pa se bodo v soboto, na 34. rojstni dan kapetana Tineta Urnauta, ob 17.30 borili za četrtfinale. Kdo bo njihov tekmec, bo jasno danes, ko se bo predtekmovanje končalo še v skupinah A, E in F.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nemčija, svetovno prvenstvo
Sportal Slovenski odbojkarji gladko v osmino finala

Slovenci kot drugi nosilci, čaka jih 15. iz skupinskega dela

Pravilo svetovnega prvenstva veleva, da v osmino finala napredujejo prva in druga reprezentanca iz vsake od šestih skupin ter štiri najboljše tretje. V osmini finala bodo reprezentance igrale glede na uvrstitev v skupinskem delu, 1. s 16., 2. s 15. itd.

Igor Kolaković
Sportal Selektor Srbov kritičen: Zakaj sta Poljska in Slovenija v prednosti? To je SP, ne zasebno tekmovanje.

A sistem, ki je dvignil nemalo prahu, je postavljen tako, da gostitelja Poljska in Slovenija v osmini finala in četrtfinalu igrata doma, zato sta po koncu skupinskega dela postavljena kot nosilca izločilnih bojev (1. in 2.). Ker je Poljska končala s tremi zmagami, Slovenija pa dvema, je pri branilcih naslova zapisana številka ena, pri naših odbojkarjih pa številka 2.

Stožice bodo v soboto ob 17.30 znova pokale po šivih. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Stožice bodo v soboto ob 17.30 znova pokale po šivih. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Poljake tako čaka reprezentanca, ki bo napredovanje ujela kot zadnja, Slovence pa tista, ki je napredovala kot predzadnja. Jasno je, da bosta tekmeca gostiteljev 3. in 4. reprezentanca med najboljšimi štirimi tretjeuvrščenimi. Če bi bilo že včeraj konec predtekmovanja, bi to pomenilo, da bi Slovenci igrali s Kanado, Poljaki pa z Nemčijo, a lestvica se bo danes še premešala. Mogočih tekmecev slovenskih odbojkarjev je še več, tako da bo treba počakati na razplete sredinih tekem.

Že prodane vstopnice z drugimi urami so veljavne
Pri Odbojkarski zvezi Sloveije navijače obveščajo, da so na že prodanih vstopnicah navedene druge ure tekem, a se je mednarodna zveza zaradi televizijskih prenosov odločila za drugačne termine. V izločilnih bojih, torej v osmini finala in četrtfinalu, bo prva tekma odigrana ob 17.30 uri, druga pa ob 21.00. Vse že prodane vstopnice, ki imajo navedene drugačne ure, so vseeno veljavne.

Že dopoldne bo bronasta z zadnjih olimpijskih iger Argentina po dveh bolečih porazih po petih nizih prvo zmago in napredovanje iskala proti Egiptu, za katerega pesti stiskajo Nemci. Pomemben medsebojni obračun bosta igrali tudi Turčija in Kanada, pa Ukrajina in Portoriko ...

"Kdorkoli nam bo že stal nasproti, nam pač bo. S takšno igro se nimamo česa bati," je po torkovi zmagi dejal srednji bloker Alen Pajenk.

Fotogalerija s tekme proti Nemčiji (Foto: Siniša Kanižaj/Sportida):

Fotogalerija
1 / 103
Če bodo Slovenci v osmini finala uspešni, bodo četrtfinale prav tako igrali doma, in sicer v sredo, 7. septembra, ob 21. uri. V primeru napredovanja v polfinale sledi selitev na Poljsko.

Stanje tretjeuvrščenih reprezentanc:

(13.) 1. Kuba 3 tekme - 1 zmaga (4 točke; 6:7 razmerje v nizih)
(14.) 2. Tunizija 2 - 1 (3; 3:3)
(15.) 3. Kanada 2 - 1 (3; 3:3)
(16.) 4. Nemčija 3 - 1 (3; 3:6)
...........................................................
(17.) 5. Mehika 3 - 1 (2; 3:8)
(18.) 6. Argentina 2 - 0 (2; 4:6)

Spored svetovnega prvenstva, 6. dan

Sreda, 31. avgust

Skupina F (Ljubljana)
11.00 Argentina - Egipt
17.30 Iran - Nizozemska

Skupina E (Ljubljana)
14.00 Kanada - Turčija
21.15 Italija - Kitajska

Skupina A (Katovice)
17.30 Srbija - Tunizija
20.30 Ukrajina - Portoriko

EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska
Sportal Rezultati svetovnega prvenstva v odbojki
Ne spreglejte