Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
16.50

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

odbojka na snegu Kranjska Gora

Sreda, 7. 3. 2018, 16.50

6 let, 1 mesec

Šest slovenskih dvojic v boj za najvišja mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
odbojka na snegu | Foto OZS

Foto: OZS

V soboto in nedeljo bo Kranjska Gora gostila najboljše evropske odbojkarice in odbojkarje na snegu, ki bodo nastopili na turnirju evropske serije in si skušali zagotoviti nastop na evropskem prvenstvu. Na Snežni plaži ob vznožju smučišča Kekec bomo lahko spremljali šest slovenskih dvojic, tudi lanskoletna zmagovalca Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka.

V Kranjski Gori bo potekal peti letošnji turnir v sklopu evropske serije CEV European Snow Volleyball Tour presented by Sberbank, na katerem bo nastopilo 36 dvojic iz 13 držav, slovenske barve pa bodo zastopali Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, sicer tudi slovenska prvaka v odbojki na mivki in lanskoletna zmagovalca evropske serije v Kranjski Gori, Mark Maraž in Borut Markovič, Davor Zupančič in Aljaž Juvančič ter Klemen Mesesnel in Blaž Dolenc pri moških ter Bernarda Baron in Manica Bulc ter Natalija Snedec in Neja Tilinger pri ženskah.

V Kranjsko Goro sicer prihajajo vsi najboljši pari z evropske lestvice, na čelu z večkratnima zmagovalcema mednarodnih turnirjev, Poljakoma Michalom Matyjo in Piotrom Janiakom, Čehoma Davidom in Robertom Kufo ter ruskimi in avstrijskimi dvojicami. Pri dekletih bosta na turnirju nastopili lanskoletni zmagovalki, Čehinji Michaela Knoblochova in Anna Dostalova, ob njiju še odlični Turkinji Aleyna Vence in Bugra Eryildiz ter Nemki Valeska Kasimir in Tiana Nicolaus.

Odbojka na snegu se v Sloveniji sicer vse bolj razvija. Minuli vikend smo v Žireh lahko spremljali prvo državno prvenstvo, turnir evropske serije bo pri nas potekal drugič. "Po eni strani sledimo trendom in smernicam evropske in svetovne zveze, po drugi strani je razvoj odbojkarskih športnih panog naše poslanstvo in način, s katerim odbojki zagotavljamo, da se razvija. Hkrati slovenskim igralkam in igralcem ponudimo možnost, da nastopijo tako na domačih kot mednarodnih prizoriščih," je na novinarski konferenci dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca.

Tekmovanje v Kranjski Gori se bo začelo v soboto, ob 9. uri, boji za odličja pa se bodo odvijali v nedeljo, med 14. in 16. uro.

Ne spreglejte