Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2022,
13.05

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

BR Volleys Berlin Sašo Štalekar

Četrtek, 16. 6. 2022, 13.05

1 leto, 10 mesecev

Sašo Štalekar

Slovenski reprezentant odhaja v Berlin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
sprejem slovenska odbojkarska reprezentanca, Sašo Štalekar | Sašo Štalekar se odpravlja v Berlin. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Sašo Štalekar se odpravlja v Berlin.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski odbojkarski reprezentant Sašo Štalekar bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Potem ko je letos s Panathinaikosom osvajal lovorike v grških tekmovanjih, bo prihodnji dve sezoni igral v dresu moštva BR Volleys iz Berlina, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Estonske odbojkarice so se oddolžile Slovenkam

Slovenskega srednjega blokerja, ki je kariero začel v Mislinji in se od tam preselil v kamniški Calcit Volley, so si v vrstah nemških prvakov zaželeli po analizi pretekle sezone.

"Ugotovili smo, da nam do mednarodnega vrha manjka igralec, ki se zares dobro znajde ob mreži, zlasti v bloku. Upamo, da bomo z višino in kakovostjo, ki ju premore Sašo, nadoknadili ta primanjkljaj. Sašev učinek ob mreži je namreč zares impresiven," je za klubsko spletno stran dejal direktor kluba Kaweh Niroomand.

Najboljši srednji bloker grškega prvenstva

Visoki Korošec se veseli dokazovanja v Nemčiji. | Foto: Aleš Oblak Visoki Korošec se veseli dokazovanja v Nemčiji. Foto: Aleš Oblak Štalekar, ki je prvo sezono (2019/20) na tujem odigral za avstrijski Hypo Tirol Alpenvolleys in z njim nastopal prav v nemškem prvenstvu ter se nato po letu dni v Calcit Volleyju pridružil Panathinaikosu, ima za seboj odlično sezono. V njej je s soigralci postal grški državni in pokalni prvak, v evropskem pokalu Cev se je uvrstil v polfinale in bil izbran tudi za najboljšega srednjega blokerja grškega prvenstva.

Slovenski reprezentant Sašo Štalekar, ki meri kar 214 centimetrov, se novega izziva veseli: "Veliko igralcev si v karieri želi igrati za BR Volleys in vesel sem, da sem eden od tistih, ki bodo nosili dres tega kluba. Raven nemške lige je višja od grške, veselim pa se tudi nastopov v ligi prvakov. BR Volleys ponuja tudi odlične pogoje za razvoj igralca, kar je zame zelo pomembno."

V nemškem prvenstvu bosta ob Štalekarju igrala še Dejan Vinčić in Žiga Štern, ki bosta branila barve VfB Friedrichshafna.

Ne spreglejte