Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2022,
11.17

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Calcit Volley Gregor Rozman

Natisni članek

Četrtek, 21. 7. 2022, 11.17

2 leti

zapolnitev ekipe z mladimi odbojkaricami

Prvakinje v novo sezono s kar nekaj mladimi obrazi: Talent ni sporen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Nova KBM Branik Calcit Volley 4. tekma finala državnega prvenstva | Aktualne slovenske prvakinje bodo v novo sezono vstopile s kar nekaj mladimi obrazi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Aktualne slovenske prvakinje bodo v novo sezono vstopile s kar nekaj mladimi obrazi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Aktualne državne in pokalne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, bodo v novo sezono krenile s kar nekaj mladimi članicami. Pod taktirko trenerja Gregorja Rozmana bodo med drugim igrale tudi Maša Pucelj, Katja Banko in Ula Gorjup, z mivke pa se v dvorano seli večkratna državna prvakinja Klara Kregar.

Calcit Volley
Sportal Kamničanke ubranile naslov prvakinj

Kamničanke se bodo v prihodnji sezoni zanašale tudi na kar nekaj novih mladih obrazov. Sprememba se je zgodila na mestu proste igralke, kamor bo stopila 19-letna Katja Banko, ta je v lanski sezoni branila barve Gen-I Volleyja iz Nove Gorice, pred tem pa je bila članica SIP Šempetra, ki je že potrkala tudi na vrata članske izbrane vrste, so sporočili iz Calcit Volleyja.

S 16 leti bo najmlajša v novi kamniški zasedbi 190 centimetrov visoka sprejemalka Maša Pucelj. Visokorasla Žužemberčanka se je v začetku leta kot članica in kapetanka kadetske reprezentance uvrstila na evropsko prvenstvo U17, na turnirju pa se je ob tem razveselila še individualne nagrade za najboljšo igralko kvalifikacijskega turnirja v Zadru. Z nastopi je pritegnila pozornost selektorja članske reprezentance, ki jo je vpoklical v letošnje poletne reprezentančne akcije. Pucljeva, ki velja za eno od najbolj obetavnih igralk svoje generacije, v Kamnik prihaja iz grosupeljskega Flip Flopa. K njenemu prihodu v Kamnik je veliko pripomogel Simon Krakar, ki bo v novi sezoni Rozmanova desna roka, v nižjih kategorijah pa je Pucljevo tudi treniral.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, odbojkarska reprezentanca
Sportal Nadarjena Slovenka v Francijo

V dres Calcitovk se vrača Klara Kregar. | Foto: Klemen Brumec / Sportida V dres Calcitovk se vrača Klara Kregar. Foto: Klemen Brumec / Sportida Vrača se Kregarjeva

Po letih igranja na mivki bo Calcitov dres znova oblekla domačinka Klara Kregar. Zaigrala bo na mestu korektorice, kjer imajo Kamničanke tudi že Neneh Sillah. Kregarjeva je za domači klub že igrala v sezonah 2014–2017, pretežno v drugi članski ekipi, se pa je veselila naslova državnih prvakinj 2015 pod vodstvom Gašperja Ribiča. V taboru Kamničank so prepričani, da bo prihod Kregarjeve močno dvignil raven treningov, saj bo Rozman pri oblikovanju teh zdaj imel na voljo dve korektorici.

Kot zadnja iz ljubljanskega Vitala prihaja še 17-letna Ula Gorjup. Ob Srbkinji Mili Djordjević bo Gorjupova druga režiserka kamniške igre z dobrim izhodiščem za osebni napredek. Gorjupova se je proslavila z nastopi z mladinsko reprezentanco, s katero se je uvrstila na avgustovsko evropsko prvenstvo.

"Talent teh deklet ni sporen, zdaj pa je treba delati in ga dokazati, predvsem pa najti svoje mesto v ekipi," pravi trener Gregor Rozman. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Talent teh deklet ni sporen, zdaj pa je treba delati in ga dokazati, predvsem pa najti svoje mesto v ekipi," pravi trener Gregor Rozman. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Talent ni sporen, zdaj pa je treba delati in ga dokazati"

"Od vseh teh novink pričakujem, da se čim prej in čim bolje vklopijo v sistem dela, ki ga imamo pri Calcitu. Talent teh deklet ni sporen, zdaj pa je treba delati in ga dokazati, predvsem pa najti svoje mesto v ekipi. Prispevati morajo, kar po svojih močeh lahko, da bo lahko ekipa uspešno tekmovala v vseh štirih tekmovanjih," je o mladih okrepitvah v klubski mikrofon dejal trener Gregor Rozman, ki je na Calcitovi klopi od leta 2017.

Calcit Volley v sezoni 2022/23:

Podajalki: Mila Djordjević, Ula Gorjup
Sprejemalke: Andjelka Radišković, Ana Marija Vovk, Naja Boisa, Maša Pucelj
Korektorici: Neneh Sillah, Klara Kregelj
Srednje blokerke: Lucille Charuk, Sara Hutinski, Neja Čižman, Katja Banko

ACH Volley Calcit Volley finale DP
Sportal Brez praske: ACH Volley brez poraza do 18. zvezdice
Nik Mujanović
Sportal Kamničani v novo sezono vstopajo z močno premešanimi kartami
ACH Volley Calcit Volley finale DP
Sportal S kom se bodo pomerili najboljši slovenski odbojkarski klubi v Evropi?
 
Ne spreglejte