Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
20.31

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Calcit Kamnik Nova KBM Branik ACH Volley Panvita Pomgrad Merkur Maribor Calcit Volley odbojka

Torek, 28. 6. 2022, 20.31

1 leto, 10 mesecev

Žreb

S kom se bodo pomerili najboljši slovenski odbojkarski klubi v Evropi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
ACH Volley Calcit Volley finale DP | Slovenski prvak ACH Volley bo dobil evropske tekmece sredi septembra. Družil se bo z elito. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski prvak ACH Volley bo dobil evropske tekmece sredi septembra. Družil se bo z elito.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je bil opravljen žreb evropskih pokalov za sezono 2022/23, nasprotnike v kvalifikacijah za ligo prvakinj ter pokalih CEV in CEV challenge pa so dobili tudi slovenski predstavniki.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo v sezoni 2022/23 igrali v elitni ligi prvakov in so že uvrščeni v skupinski del tekmovanja. Nasprotnike bodo dobili 16. septembra.

V skupinski del lige prvakinj se bodo skušale uvrstiti tudi slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, ki jim je žreb v oktobrskih kvalifikacijah namenil zagrebško Mladost.

Državne prvakinje Calcit Volley bodo skušale jeseni izločiti sosede iz Zagreba. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Državne prvakinje Calcit Volley bodo skušale jeseni izločiti sosede iz Zagreba. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj, v pokalu CEV, se bo v moški konkurenci slovenski podprvak Calcit Volley v 1/32-finala srečal z eno od poraženih ekip iz 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, odbojkarice Nove KBM Branik pa bodo tekmovanje začele v 1/16-finala, kjer se bodo pomerile s poražencem dvoboja med srbsko Crveno zvezdo Beograd in finskim Polkkyjem iz Kuusama.

Mariborčani se bodo pomerili z ukrajinskim moštvom Epicentr-Podoljanj Horodok. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčani se bodo pomerili z ukrajinskim moštvom Epicentr-Podoljanj Horodok. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V pokalu CEV challenge, ki se bo začel 11. oktobra, Merkur Maribor čaka dvoboj z ukrajinskim moštvom Epicentr-Podoljanj Horodok, Panvita Pomgrad pa si bo napredovanje skušala zagotoviti v obračunu s finsko ekipo Tiikerit Kokkolan. V pokal CEV challenge so bile prijavljene tudi odbojkarice OD Krim, a so se v klubu odpovedali nastopu.

Ne spreglejte