Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
17. 12. 2019,
19.40

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

ACH Volley Fakel Novji Urgengoj Matija Pleško

Torek, 17. 12. 2019, 19.40

4 leta, 4 mesece

Izjava Matije Pleška po porazu v Rusiji

Poraz in nova poškodba: Upam, da ni kaj hujšega #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Matija Pleško | Matija Pleško je imel občutek, da bi bilo mogoče iztržiti več. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Matija Pleško je imel občutek, da bi bilo mogoče iztržiti več.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley v izjemno težki skupini lige prvakov ostaja pri eni zmagi in dveh točkah. Oranžni zmaji so v 3. krogu kljub dobremu začetku in dobljenemu prvemu nizu na koncu morali priznati premoč ruskemu Novemu Urengoju z 1:3. "Takoj po tekmi sem sicer malo slabše volje, tako da mogoče še nimam povsem pravega pogleda, ampak kljub vsemu sem mnenja, da bi bilo mogoče iztržiti bistveno več," s prikazanim svojih izbrancev ni bil povsem zadovoljen trener Matija Pleško.

ACH Volley
Sportal ACH iz Rusije z osvojenim nizom, Klemen Čebulj odpihnil Čehe #video

"Napotki so bili takšni, kot so bili, eden izmed njih je bil, da jih je treba samo ujeti in jih bomo s tem stisnili v kot in jim spodrezali krila. Žal smo nato, ko smo ujeli priključek, naredili nekaj napačnih potez in jih sami vrnili med žive." | Foto: CEV "Napotki so bili takšni, kot so bili, eden izmed njih je bil, da jih je treba samo ujeti in jih bomo s tem stisnili v kot in jim spodrezali krila. Žal smo nato, ko smo ujeli priključek, naredili nekaj napačnih potez in jih sami vrnili med žive." Foto: CEV "Nekako smo začeli igro tako, kot sem si želel. Držali smo se skupaj do konca niza in potem se je tehtnica obrnila v našo korist, kljub temu da smo imeli pet izdelanih situacij, pa nismo dobili nobene točke. Torej, če bi dodali še to, bi bil gladko dobljen prvi niz, ne na razliko. V drugem nizu pa je bil ključnega pomena slab začetek 7:1, 9:2. In ko enkrat spustiš tako kakovostno in fizično dobro pripravljeno ekipo na tako razliko, je treba ogromno energije vložiti v to, da jih sploh ujamemo, kar smo tudi storili. Napotki so bili takšni, kot so bili, eden izmed njih je bil, da jih je treba samo ujeti in jih bomo s tem stisnili v kot in jim spodrezali krila. Žal smo nato, ko smo ujeli priključek, naredili nekaj napačnih potez in jih sami vrnili med žive. Potem pa je zelo težko, ko se razigra ne le eden, ampak več igralcev. Danes sta bila Kljuka in Padar na ravni v napadu, potem pa so se vsi drugi poleg njiju razigrali na servisu, nato je šlo vse skupaj hitro po klancu navzdol,'' je takoj po tekmi dejal trener ACH Volleyja Matija Pleško.

"Narediti tako dolgo pot za osvojen niz ..."

Trener Ljubljančanov meni, da jih Rusi niso taktično presenetili: "Igrali so, kakorkoli se bo to slišalo, enostavno odbojko. Je pa prišla do izraza njihova fizična moč, individualna kakovost posameznikov, ki jih mastno plačajo tam, a kljub temu, da smo to vedeli, mi je žal, da se je tekma razpletla, kot se je. Narediti tako dolgo pot za osvojen niz ... S tem pač ne morem biti zadovoljen. Seveda so bile tudi pozitivne stvari, ampak tistih stvari, ki jih poudarjam na treningu, je bilo malenkost preveč, da bi premagali tako kakovostno ekipo.''

ACH Volley ostaja pri eni zmagi v ligi prvakov. | Foto: CEV ACH Volley ostaja pri eni zmagi v ligi prvakov. Foto: CEV

Po Pokiju na bolniški seznam Videčnik

Po tekmi s Kuzbassom se je poškodoval Jan Pokeršnik (zapestje), a se je do gostovanja v Rusiji počutil bolje, ACH Volley pa ima na bolniškem seznamu novega igralca. "Na seznamu poškodovanih se je zdaj znašel tudi Matic Videčnik. "Uščipnilo ga je v kolenu, praktično se ne more usesti. Močno upam, da ni kaj hujšega, ampak to bomo šele vedeli, ko pridemo v Ljubljano. Še Vučićevića omenim, po Kuzbasu skoraj ni treniral zaradi želodčnih težav, več je bil na stranišču kot v dvorani. Ampak to so potem že izgovori,'' je še sklenil trener slovenskih prvakov.

Vrhunci s tekme med Fakelom in ACH Volleyjem:

Preberite še:

Urban Toman
Sportal Štalekar in Toman uspešna, konec za Kamnika in ''slovensko'' Zadrugo
ACH Volley - Kuzbas Kemerovo liga prvakov
Sportal Matija Pleško: Velika napaka bi bila, če bi zdaj mislili, da so premaknili svet
Tonček Štern
Sportal Vrhunska predstava Šterna z veliko pelina, prvi podatki o poškodbi Ropreta
Rodrigo Melo Calcit Volley
Sportal Kamniški mrk v Lizboni in hitro slovo, Kozamernikovi brez milosti do Albancev
Ne spreglejte