Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2019,
21.10

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

pokal challenge Calcit Volley

Četrtek, 19. 12. 2019, 21.10

4 leta, 4 mesece

Pokal Challenge, moški, 1/16 finala

Kamniški mrk v Lizboni in hitro slovo, Kozamernikovi brez milosti do Albancev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Rodrigo Melo Calcit Volley | Kamničani niso zadržali prednosti in izpadli iz evropskih tekmovanj. | Foto Klemen Brumec

Kamničani niso zadržali prednosti in izpadli iz evropskih tekmovanj.

Foto: Klemen Brumec

Na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge so odbojkarji Calcit Volleyja v Lizboni izgubili proti domačemu Sportingu 0:3 (-18, -17, -22). Ker so Kamničani na prvi tekmi pred šestimi dnevi doma Portugalce premagali s 3:1 (18, 15, -23, 20), je o napredovanju v drugi krog odločal zlati niz. Tudi v njem je bil s 15:8 boljši Sporting in hitro končal kamniške evropske nastope. Brez težav si je napredovanje zagotovil Jan Kozamernik in njegov Milano. Tako v sredo kot četrtek so s pol moči premagali albanskega predstavnika. Slovenski bloker je nastopil le na drugi, četrtkovi tekmi in k gladki zmagi prispeval osem točk, štiri je dosegel z blokom.

Čeprav je bila povprečna starost začetne postave domače ekipe krepko čez trideset let, so bile mednarodne izkušnje vendarle na strani Kamničanov, ki v zadnjih letih redno igrajo v evropskih pokalih, lani pa so se v pokalu Challenge uvrstili v četrtfinale. Mladost in izkušnje igranja v Evropi so unovčili tudi na prvi tekmi, v kateri se je trenutno drugouvrščena ekipa portugalskega prvenstva prebudila šele v tretjem nizu, a v četrtem so bili spet boljši Kamničani. V Lizboni so bili ves čas boljši domači odbojkarji, ki so zasluženo napredovali v drugi krog.

Že v prvem nizu kamniškim odbojkarjem ni veliko uspevalo. Do osme točke so bili še enakovredni razpoloženi domači ekipi, ki je ob boljšem servisu in bolj raznovrstni igri v napadu povedla s 16:11. Tudi po obeh polminutnih odmorih se položaj na igrišču ni bistveno spremenil, kajti na manj kot tri točke zaostanka (15:18) se nasprotnikom niso več približali. Niz je končal Kanadčan Andre Brown.

Sporting Lizbona: Sapina (L), Sens 11, Dennis Diaz 24, Barbosa Maia 3, Pereira (L), Ferreira Costa, Pombeiro, Freire Da Purificacao 13, Brown 5, Lopes Sanches, Martins. Trener: Gerson Amorim.

Calcit Volley: Pereira 8, Hribar (L), Bregar 4, Koncilja 5, Hebda 13, Jordanov, Planinc (L), Brulec 1, Kvas 4, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar 2. Trener: Marko Brumen.

Tudi v drugem nizu so prevladovali odbojkarji Sportinga. Še naprej so bili zelo učinkoviti v napadu, predvsem so bili nerešljiva uganka za kamniški blok Brazilca Thiago Sens in Renan Freire Da Purificacao ter Kubanec z italijanskim potnim listom Angel Dennis Diaz. Pred vstopom v končnico so Lizbončani vodili že z 21:14, s tem pa je bil niz praktično odločen. Zadnjo točko je dosegel prav brazilski bloker Freire Da Purificacao.

Šele v tretjem nizu so se Kamničani nekoliko sprostili in prikazali boljšo igro. Ko so domači pobegnili za tri točke (7:10), je vse kazalo na njihovo gladko zmago in zlati niz, toda Miha Bregar je izid na enajsti točki izenačil. Do izida 18:19 so varovanci Marka Brumna še držali korak z domačini, ki so do treh točk prednosti (21:18) prišli po zaslugi tokrat razpoloženega Dennisa Diaza, niz pa se je končal z napako kamniških odbojkarjev na servisu.

Zlati niz, ki je odločal o napredovanju, je bil bolj ali manj končan s tremi zaporednimi asi 42-letnega Dennisa Diaza, ko je Sporting Kamničanom pobegnil za šest točk (7:1). Po uspešnem napadu Thiaga Sensa je bilo že 9:2, razlika sedmih točk pa je bila tudi ob koncu zlatega niza.

Pokal Challenge, moški, 1/16 finala:

Preberite še:

Nova KBM Branik
Sportal Bankirke izgubile pri favoriziranih Italijankah, Mlakarjeva za las boljša od Morijeve #video
Urban Toman
Sportal Štalekar in Toman uspešna, konec za Kamnika in ''slovensko'' Zadrugo
ACH Volley
Sportal ACH iz Rusije z osvojenim nizom, Klemen Čebulj odpihnil Čehe #video
Ne spreglejte