Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
13.05

Osveženo pred

1 dan, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

pokal Slovenije OTP banka Maribor Calcit Volley

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 13.05

1 dan, 10 ur

Pokal Slovenije za sezono 2024/25 se bo začel 2. oktobra

Za pokalno lovoriko več kot 80 ekip

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Nova KBM Branik | Spomladi so se pokalne lovorike veselile Mariborčanke. | Foto www.alesfevzer.com

Spomladi so se pokalne lovorike veselile Mariborčanke.

Foto: www.alesfevzer.com

Z uvodnim krogom se bo 2. oktobra začelo tekmovanje za Pokal Slovenije za sezono 2024/25, v katerem bo nastopilo 46 ženskih in 36 moških ekip. Pokalno lovoriko bodo branili odbojkarji Calcit Volleyja in odbojkarice OTP banke Branik, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenija.

V tekmovalni sezoni 2024/25 bomo ob državnem prvenstvu spremljali tudi obračune v tekmovanju za Pokal Slovenije, ki se bo s tekmami 2. kroga za ženske začelo 2. oktobra, moški pa se bodo na parket prvič podali 9. oktobra.

Pri odbojkaricah bodo v uvodu odigrani trije krogi, v osmini finala pa se bo boju za pokalno lovoriko priključilo še vseh osem ekip prve odbojkarske lige, OTP banka Maribor, Radol'ca Volley, GEN-I Volley, Grosuplje, SIP Šempeter, Calcit Volley, Luka Koper, Ankaran. V tabeli so kot prve nosilke postavljene lanske zmagovalke, odbojkarice OTP banke Branik, ki se pred finalom ne morejo srečati z državnimi podprvakinjami iz Calcit Volleyja.

Osmina finala bo 27. novembra, četrtfinale bomo spremljali 11. decembra, polfinalni obračuni pa bodo na sporedu 18. decembra. Veliki finale dveh najboljših ekip bo 12. januarja.

V moški konkurenci bodo pokalno lovoriko branili Kamničani. | Foto: www.alesfevzer.com V moški konkurenci bodo pokalno lovoriko branili Kamničani. Foto: www.alesfevzer.com

Pri moških bodo prve tekme na sporedu 9. oktobra, ko bodo ekipe odigrale 3. krog. Slednjemu bo pred osmino finala sledil še 4. krog, nato pa se bodo tekmovanju pridružile še najboljše prvoligaške zasedbe, Calcit Volley, Panvita Pomgrad, Fužinar Sij Metal Ravne, ACH Volley Ljubljana, OK i-Vent Maribor, Merkur Triglav Kranj, Krka I in Alpacem Kanal.

Osmina finala bo na sporedu 11. novembra, četrtfinale bo 27. novembra, polfinale pa 11. decembra. Tako kot pri ženskah bo finale 12. januarja, so še zapisali pri OZS.

Tine Urnaut
Sportal Slovenci dobili tekmece, Tine Urnaut jim je "namenil" Čile

 

Ne spreglejte