Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
23.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

pokal challenge Calcit Volley SIP Šempeter

Sreda, 18. 12. 2019, 23.20

4 leta, 3 mesece

Pokal Challenge, ženske, 1/16 finala

Kamničanke po drami do napredovanja, konec za Šempeter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Calcit Volley | Kamničanke so na Češkem napredovale po zlatem nizu. | Foto CEV

Kamničanke so na Češkem napredovale po zlatem nizu.

Foto: CEV

Danes so na sporedu tudi povratna srečanja 1/16 finala pokala challenge v ženski konkurenci. Odbojkarice Calcita Volleyja so v Kladnem z 1:3 (20, -16, -20, -20) izgubile proti Olympu iz Prage, a nato s 15:11 dobile zlati niz in se uvrstile v osmino finala. Od evropskih tekmovanj pa so se poslovile odbojkarice Sip Šempetra, ki so izgubile tudi povratno tekmo proti Linzu Stegu s 3:0. Napredovanja se je z romunsko Stiinto razveselila tudi Tina Grudina, ki je bila s soigralkami tudi na drugi tekmi boljša od ekipe Kairos. Slovenska blokerja je igrala le prva dva niza in vknjižila pet točk.

Kamničanke so prvo tekmo doma dobile s 3:1 in ko so dobile še prvi niz povratnega dvoboja, so se že videle v osmini finala. A nato se je igra Čehinj izboljšala, dobri servisi in odličen blok so Slovenke spravili v težave. V naslednjih treh nizih niso bili niti blizu zmage, zaostajale so od začetka do konca nizov, tako da se je prvi del tekmo končal z zmago Čehinj s 3:1.

A ker je Calcit dobil domačo tekmo, je o napredovanju odločal zlati niz. Tega so varovanke dobro začele, povedle s 3:0, domače so se izenačile na 6:6, toda sledila je nova serija treh zaporednih točk, ki je tudi odločila tekmo.

Domače so zbrale kar 20 blokov, gostje 13, od tega Eva Zatković in Tina Kaker po pet. Odsotnost Lucy Charuk se tako ni posebej poznala, velika sreča pa je bila, da je zdravniška služba za igro usposobila Brulec Kostićevo, ki je bila z 22 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme. S servisi sta se v kamniški ekipi izkazali Kakerjeva in Polona Marušić, zelo dobro je sprejem držala Zatkovićeva.

Olymp Praga : Calcit Volley 3:1 (-20, 16, 20, 20) * zlati niz 11:15

Olymp Praga: Kalhousova 2, Purchartova 13, Denisova 22, Stankova 14, Simanova 13, Komarkova 12, Fomenkova, Jakuškina, Ovečkova 6, Peškova, Smutna 2.
Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc 4, P. Marušič 12, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 6, Brulec Kostić 22, Zatković 14, Janežič, Charuk, Jerala 3, Kaker 11.

Predvidevanja, da so Avstrijke v tem trenutku za Sip premočna ekipa, ki je gladko dobila že prvi obračun v Šempetru, so se uresničila. Tako kot na prvi tekmi so bile domače, v svojih vrstah imajo kar nekaj tujk, izstopata pa Američanki, sprejemalka Nicole Lott in blokerka Taylor Chantee Alexander, precej boljše tekmice, Slovenke, ki so igrale brez Vite Črnila in Petre Vrhovnik, je spet izdal sprejem, pa tudi servis in blok nista bila na zadovoljivi ravni.

Ta je bil še posebej slab v prvem nizu, v katerem je Linz že na začetku povedel s 7:2, do konca pa prednost le večal, prav po zaključku niza je bilaprednost tudi najvišja. V drugem nizu je bil odpor Savinjčank boljši, sredi niza so tudi edinkrat na tekmi povedle z dvema točkama razlike, na 16. točki sta bili ekipi še izenačeni, a ena serija slabih slabih sprejemov je bila dovolj, da so se domače pred končnico odlepile in niz mirno pripeljale do konca.

Dvomov, kdo bo zmagovalec ni bilo niti v tretjem nizu, pred katerim je že bilo jasno, da bodo napredovale gostiteljice. Linz si je prednost priigral že na začetku, Sip Šempeter pa se mu ni niti enkrat približal.

Linz Steg : Sip Šempeter 3:0 (10, 21, 15)

Linz Steg: Teufl, Duvnjak 1, Alexander 9, Messenböck, Maass 7, Hager, Lott 7, Deisel 3, Spasojević 4, Maros 16, Trathnigg 1.
Sip Šempeter: Rituper 3, Mo. Božič 2, Praunseis 4, Žnidar 5, Banko, Koren, Vidali, Ma. Božič 1, Lekše 7, Mazej, Lakovšek 9.

Pokal Challenge, ženske, 1/16 finala:

Preberite še:

GEN-I Volley
Sportal Brez čudeža v Belgiji: ekspresno slovo goriških strel od Evrope
ACH Volley Berlin
Sportal Slovenski prvaki brez pravih možnosti v Berlinu: Žal je to vse, kar smo uspeli danes sestaviti
Sportal Na krilih izjemne Italijanke prvič na svetovni prestol #video
Maja Pahor
Sportal Izjemno: poglejte, kaj je uspelo Evi in Maji #video
Rok Možič
Sportal Mariborčani boljši od Zagrebčanov, ACH Volley vrnil Kamniku
Vid Jakopin Tadej Boženk
Sportal Tadej Boženk in Vid Jakopin do srednjeevropskega naslova
Ne spreglejte