Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2023,
22.26

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Marco Bonitta ZDA Pariz 2024 kvalifikacije za olimpijske igre slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Torek, 19. 9. 2023, 22.26

7 mesecev, 1 teden

ODBOJKA, KVALIFIKACIJE ZA OI (Ž), 3. KROG

Slovenske odbojkarice vzele niz olimpijskim prvakinjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so izgubile proti ZDA, a osvojile niz. | Foto CEV

Slovenke so izgubile proti ZDA, a osvojile niz.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v Lodžu na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Parizu merila še z eno velesilo. V tretjem krogu je z 1:3 (-13, -13, 20, -13) izgubila proti Američankam, olimpijskim prvakinjam.

Slovenija : ZDA 1:3 (-13, -13, 20, -13)

Arena Lodž, gledalcev 250, sodnika: Chung (Hongkong), Simonovska (Črna gora).

Slovenija: Mlakar, Pogačar 5 (1 as, 2 bloka), Pucelj 10, Lorber Fijok, Zatković 7, Šiftar 14 (2 asa, 3 bloke), Najdič, Velikonja Grbac, Milošič 8 (5 blokov), Mazej, Planinšec 3, Banko, Kukman, Ramić.

ZDA: Wong-Orantes 12 (1 as), Frantti 5 (1 as), Hentz, Carlini 4 (1 as, 1 blok), Larson 7 (2 bloka), Drews, Thompson 4, Washington 5 (3 bloke), Rettke 4, Plummer 9 (1 blok), Robinson 9 (1 as, 1 blok), Ogbogu 12 (7 blokov), Skinner, Evans 1 (1 as).

Mlada slovenska vrsta je bila v prvih dveh nizih tako kot proti Poljakinjam in Italijanka nemočna, v obeh je osvojila vsega 13 točk. A v tretjem je vendarle ugotovila, da so Američanke v glavi že vpisale zmago. Zaigrala je podjetneje, po izidu 6:6 sicer izgubile štiri zaporedne točke, a nato nanizale še boljšo serijo. Z odličnimi servisi Mije Šiftar so Slovenke prišle do šestih zaporednih točk in vodstva z 19:16. Ameriški selektor, legendarni Karch Kiraly, je vzel dva odmora, a s tem svoje ekipe ni rešil pred izgubljenim nizom.

V končnici sta se izkazali še Nika Milošič z dvema blokoma ter Maša Pucelj, prva je Sloveniji priborila zaključno žogo, z napako so jo pomagale izkoristiti tudi tekmice. To je bil prvi osvojeni niz Slovenije na turnirju.

Hitro pa je postalo jasno, da več ne bodo mogle storiti. Američanke so strnile vrste, spet zaigrale bolj zbrano in zanesljivo prišle do zmage.

"Ne glede, da smo zanesljivo izgubile, smo pokazale solidno igro. Na rezultatu se tega sicer ne vidi, razen v tretjem nizu, ki smo odigrale kot ekipa. Celo tekmo smo poskušale biti ekipa, to bo pomembno tudi za naprej. Prihajajo tekme, ki jih mislimo zmagati. Mislim, da smo lahko danes zadovoljne," je po tekmi dejala Šiftar, s 14 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

"Tekmo smo začele zategnjeno, nesproščeno. Storile smo preveč napak, preveč servisov smo zgrešile. V tretjem nizu pa je bilo napak manj, zato pa toliko več pri tekmicah. Neko raven igre pa smo danes vendarle pokazale, čeprav menim, da lahko igramo še dosti boljše," pa je razmišljala Milošič.

V sredo se bodo Slovenke, pri katerih je bila s 14 točkami danes najučinkovitejša Šiftar, merile z Nemčijo.

Kvalifikacije za olimpijske igre (Ž), 3. krog:

Torek, 19. september:

 

Lestvice:

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke s porazom začele lov na olimpijsko vozovnico
Ne spreglejte