Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 9. 2023,
19.22

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Poljska Marco Bonitta kvalifikacije za olimpijske igre slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 16. 9. 2023, 19.22

7 mesecev, 1 teden

Odbojka, kvalifikacije za OI (Ž), 1. krog

Slovenke s porazom začele lov na olimpijsko vozovnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so se danes pomerile s Poljsko in izgubile z 0:3 v nizih. | Foto CEV

Slovenke so se danes pomerile s Poljsko in izgubile z 0:3 v nizih.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Lodžu kvalifikacijski turnir za olimpijske igre začela s pričakovanim porazom. Na prvi tekmi so jih premagale gostiteljice, Poljakinje, in sicer s 3:0 (18, 15, 22).

Slovenske odbojkarice so reprezentančno sezono odprle z nastopom na evropskem prvenstvu, na katerem so odigrale pet tekem, v težki skupini A v Gentu v boju s Poljsko, Srbijo, Belgijo, Madžarsko in Ukrajino dosegle eno zmago ter tekmovanje končale na 20. mestu. Po vrnitvi v domovino je selektor Marco Bonitta odbojkaricam namenil deset prostih dni, izbrana vrsta pa se je zatem znova zbrala na pripravah, tokrat v Raveni.

V boj za nastop na OI 2024 so se Slovenke podale v skupini C, skupaj s favoriziranimi Poljsko, Italijo in ZDA, z vse boljšo Nemčijo ter s Tajsko, Kolumbijo in Južno Korejo. Na olimpijski turnir se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti.

Slovenski selektor Bonitta je v Raveni zbral 14 odbojkaric. V primerjavi z EP je sprememba le ena. Reprezentanci se je spet priključila srednja blokerka Naja Kukman, medtem ko bo sprejemalka Naja Boisa treninge nadaljevala v klubskem okolju.

Danes proti favoriziranim Poljakinjam niso imele možnosti za presenečenje. Proti tekmicam, ki so jih zanesljivo premagale že na letošnjem evropskem prvenstvu, so bile ves čas tekme v podrejenem položaju, niti enkrat niso ogrozile zmage favoritinj. 

Slovenski strateg Marco Bonitta je obračun v Atlas Areni v Lodžu začel s podajalko Saro Najdič, korektorico Evo Zatković, sprejemalkama Loreno Lorber Fijok in Mašo Pucelj, srednjima blokerkama Sašo Planinšec in Mirto Velikonja Grbac ter prosto igralko Anjo Mazej.

Največ točk je v slovenski izbrani vrsti dosegla Lorena Lorber Fijok, 11, pri Poljakinjah pa je z 18 točkami blestela Magdalena Stysiak.

"Mislim, da smo pokazale dobro igro, sploh glede na to, da imajo Poljakinje res dobro ekipo. One so imele veliko podporo njihovih navijačev, mi malo manj. Vseeno je to bila lepa izkušnja, jutri pa igramo proti Italiji. To bo napeta tekma, potrudile se bomo po najboljših močeh in prikazale našo najboljšo igro," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejala Maša Pucelj.

"Zelo dobra izkušnja pred skorajda polno dvorano gledalcev, ki so glasno navijali. To te kar potegne v tekmo, mogoče se je poznalo, da smo imele malo manj podpore. Borile smo se po najboljših močeh, gre vendarle za eno najboljših reprezentanc na svetu, zato si nimamo česa očitati. Z dvignjeno glavo gremo v nove tekme. Jutri nas čaka Italija in večina proti tej reprezentanci še ni igrala, zato se celotna ekipa veseli te tekme," pa je reprezentančno kolegico dopolnila Eva Pogačar.

Naslednjo tekmo bodo izbranke italijanskega stratega Marca Bonitte igrale že v nedeljo, ko se bodo merile z močno Italijo.

Kvalifikacije za olimpijske igre (Ž), 1. krog:

Sobota, 16. september, skupina C:
Poljska : Slovenija 3:0 (18, 15, 22)
Poljska: Stenzel, Korneluk 12, Witkowska, Galkowska, Stysiak 18, Fedusio, Lukasik 9, Szczyglowska, Wolosz 2, Czyrnianska, Wenerska, Pacak 6, Rozanski 14, Jurczyk. Selektor: Stefano Lavarini.

Slovenija: Mlakar, Pogačar 2, Pucelj 8, Lorber Fijok 11, Zatković 9, Šiftar, Najdič 1, Velikonja Grbac 3, Milošič 1, Mazej, Planinšec 5, Kukman, Banko, Ramić.

ZDA : Kolumbija 3:0
Nemčija : Tajska 3:0
Italija : Južna Koreja 3:0

Preberite še:

Slovenija Turčija Dejan Vinčić
Sportal V Rim k odbojkarjem prihaja zamenjava za Gregorja Ropreta
slovenska odbojkarska reprezentanca : Poljska, evropsko prvenstvo 2023
Sportal Poljaki ustavili Slovence, ti s Francozi v boj za bron
Ne spreglejte