Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2022,
22.20

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

OK Merkur Maribor Calcit Volley Liga MEVZA

Sreda, 2. 2. 2022, 22.20

2 leti, 2 meseca

Srednjeevropska liga MEVZA, moški, 2. februar

Prigarana in pomembna zmaga Kamničanov v Avstriji, Mariborčani poraženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Calcit Volley Guaguas Las Palmas pokal CEV | Kamničani so tesno zmagali v Avstriji, Mariborčani so doma priznali premoč gostiteljem zaključnega turnirja. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničani so tesno zmagali v Avstriji, Mariborčani so doma priznali premoč gostiteljem zaključnega turnirja.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Počasi, a vztrajno se končuje skupinski del srednjeevropske lige MEVZA za moške. Odbojkarji ACH Volley in gostitelj SK Zadruga AICH/DOB sta si nastop na zaključnem turnirju že zagotovila, prav tako OK Merkur Maribor izgubil proti Zadrugi Dob. V igri za zadnje prosto mesto sta tako še Calcit Volley in Mladost Zagreb. Kamničani imajo vse stvari v svojih rokah, na zaključni turnir jih zagotovo peljejo tri zmage. Prvo od teh so dosegli danes pri neugodnem Waldviertelu.

OK Merkur Maribor ACH Volley finale Pokal Slovenije
Sportal ACH Volley ostaja neporažen, zmagal tudi na Portugalskem

Oslabljeni Kamničani, ki se jim je najbolj poznala odsotnost Mitje Gasparinija, so v Zwettlu prišli so pomembne zmage v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Niso sicer osvojili vseh točk, a je zelo pomembno, da niso izgubili. V boju za tretje mesto, zadnje, ki še vodi na zaključni turnir, zdaj točko zaostajajo za zagrebško Mladostjo, a imajo do konca še dve tekmi (gostovanja v Pliberku in Bratislavi), Zagrebčane pa čaka le še tekma proti slovenskemu prvaku Merkur Mariboru.

Gostovanje v Zwettlu je bilo za Kamničane vedno neugodno, tako se je pokazalo tudi tokrat. V kamniški igri se je pokazalo veliko nihanj, po eni strani bi vprašanje zmagovalca rešili že kmalu, po drugi strani pa so lahko srečni, da so lahko dobili priložnost v "tie breaku", saj so bili pred tem že v izgubljenem položaju.

Calcit je v izenačenem prvem nizu že imel zaključno žogo, a je ni izkoristil, neobremenjeni Avstrijci pa so si nato z asom in blokom priborili vodstvo z 1:0. Drugi niz so Slovenci dobili zanesljivo, v tretjem pa so po odličnem začetku že vodili tudi s 16:11. A domači so jih na 19. točki ujeli, potem pa jim dopustili le še tri.

Kamničani so se znašli v zagati, ta je bila še večja, ko so bili v četrtem nizu že na robu poraza, zaostajali so 18:22 in 20:23. A s serijo blokov Mihe Bregarja in Jana Klobučarja so se izvlekli iz brezna, z izenačenjem na 2:2 pridobili samozavest in psihološko prednost, ki so jo v nadaljevanju izkoristili.

Nik Mujanović, zamenjava za Gasparinija, je bil z 20 točkami najučinkovitejši v kamniški vrsti, ki tokrat ni imela posebej prodornega servisa.

Mariborčani poraženi

Zadruga Dob je druga ekipa po ACH Volleyju, ki je v letošnji srednjeevropski ligi spravila na kolena slovenske prvake. Za Mariborčane poraz ne bo usoden, saj ne morejo v rednem delu biti več ne boljši ne slabši kot drugi, prav tako pa tudi Avstrijcem zmaga ne pomeni posebej veliko, saj imajo nastop na zaključnem turnirju že zagotovljen, ker bodo tekmovanje gostili.

Vsekakor pa lahko ta zmaga veliko pomeni za samozavest pred samim turnirjem, na katerem se bodo v polfinalu merili z ACH Vollejem. Dokazali so, da imajo odlično ekipo, ki je zmožna vsakemu prekrižati račune. V Mariboru se je izkazala predvsem s servisi, s katerimi sta bila najbolj prodorna Marino Marelič in Blažej Podlesny, oba sta dosegla štiri ase, in z blokom, v tem elementu je blestel Pedro Frances.

Mariborčani, pri katerih je bil z 20 točkami tradicionalno najučinkovitejši Ahmed Ihbajri, so sicer vodili z 2:1 v nizih, večje težave pa so se začele v četrtem nizu, ko so takoj zaostali z 1:7, pravega ritma pa do konca tekme niso več našli.

Liga MEVZA, moški

Sreda, 2. februar
Union Raiffeisen Waldviertel : Calcit Volley 2:3 (24, -19, 22, -23, 11)
Sinoski 28, Šulc 18, Knašas 12; Mujanović 20, Pavlović 17, Bregar 16

Merkur Maribor : Zadruga Aich/Dob 2:3 (18, -21, 18, -20, -6)
Ihbajri 20, Pavlović 12, Donik 11; Ketrzynski 19, Marelić 17, Frances 13


Lestvica:

1. ACH Volley 15 tekem - 45 točk (15 zmag - 0 porazov)
2. OK Merkur Maribor 14 - 34 (11 - 3)
3. Calcit Volley 14 - 27 (9 - 5) 
4. Mladost Zagreb 14 - 25 (9 - 5)
5. SK Zadruga AICH/DOB 14 - 23 (8 - 6)
6. Waldviertel 15 - 17 (6 - 9)
7. TJ Spartak Myjava 15 - 13 (4 - 11)
8. Holding Graz 15 - 5 (1 - 14)
9. VPK Bratislava 12 - 3 (1 - 11)

ACH Volley - Steaua Bukarešta
Sportal Nova tekma, nova zmaga ACH Volleyja
Calcit Volley
Sportal Prvakinje so se namučile v Novi Gorici, Mariborčanke brez izgubljenega niza
Nova KBM Maribor : Calcit Volley finale pokal Slovenije
Sportal Mariborčanke zanesljivo do pomembne zmage, Kamničanke ostajajo neporažene
 
Ne spreglejte