Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
7.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

ACH Volley pokal challenge AJF Bastardo

Četrtek, 3. 2. 2022, 7.22

2 leti, 2 meseca

Pokal CEV Challenge, četrtfinale, prva tekma

ACH Volley ostaja neporažen, zmagal tudi na Portugalskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

OK Merkur Maribor ACH Volley finale Pokal Slovenije | Oranžni zmaji četrtfinalno bitko pokala CEV Challenge začenjajo na Azorih. | Foto Grega Valančič/Sportida

Oranžni zmaji četrtfinalno bitko pokala CEV Challenge začenjajo na Azorih.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi četrtfinala evropskega pokala challenge na Azorih po izenačenem boju premagali portugalski Fonte Bastardo s 3:2 (-23, 19, -24, 21, 6) in ostajajo neporaženi na uradnih tekmah letošnje sezone.

ACH Volley - Steaua Bukarešta Alen Šket
Sportal Izkušeni reprezentant in ACH Volley še lep čas z roko v roki

Zaostajali so z 1:2 v nizih

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo zmagovito serijo v sezoni, v kateri še niso zabeležili poraza. Na gostovanju na oddaljenih Azorih so se še enkrat več rešili iz težkega položaja. Zaostajali so z 1:2 v nizih, bili tudi v četrtem v zaostanku, a so v odločilnih trenutkih odigrali vsaj približno tako, kot znajo, in prišli pred prag polfinala sicer tretjerazrednega evropskega tekmovanja. Najmanj polfinale je bil tudi njihov minimalni cilj v napovedih pred sezono.

Portugalska ekipa v svojih vrstah nima zvezdnikov, a so z nekaj tujci iz Brazilije, Kolumbije, Argentine, Portorika in Nemčije zelo nevarni. "So kot muhe, povsod jih je dosti," se je pred tekmo izrazil kapetan slovenske ekipe Jan Pokeršnik, s čimer je izrazil pričakovanje, da njega in soigralce na Azorih proti ekipi, ki letos dominira v portugalskem prvenstvu, ne čaka lahko delo.

In to so Portugalci tudi dokazali. V izenačenem prvem nizu so imeli rahlo pobudo, pri izidu 23:20 je bilo videti, da ga bodo tudi razmeroma gladko dobili, toda s tremi zaporednimi točkami so Ljubljančani izenačili, a to je bilo tudi vse, kar jim je v končnici niza uspelo.

Zato pa jim je več na začetku drugega. Takoj so izvedli pritisk, povedli za štiri točke, kmalu razliko še nekoliko povečali in jo držali vse do konca niza. Toda tako kot so sami drugega, so gostitelji začeli tretjega. Ušli so na 6:1, ACH Volley jih je lovil, pred končnico tudi ujel, ubranil eno zaključno žogo, druge pa ne.

ACH Volley | Foto: Alen Hadžić Foto: Alen Hadžić

Izenačen boj tudi v četrtem nizu

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v četrtem nizu. Gostitelji so sicer vodili s 6:3, vendar so oranžni zmaji vzpostavili ravnotežje, odvijal se je hud boj za vsako točko, v končnico pa sta ekipi vstopili poravnani (20:20). V njej pa so bili takrat bolj zbrani Ljubljančani, ki so tekmecem do konca dopustili le še točko.

Serijo točk so nadaljevali tudi v "tie breaku", prednost 4:0 pa so v nadaljevanju še nadgradili ter se veselili težko prigarane zmage.

ACH Volley je dosegel 12 blokov, od tega Nemanja Mašulović sedem, s 24 točkami pa je bil v njihovih vrstah najučinkovitejši Nikola Gjorgiev. Rezerve Ljubljančanov so bile pri servisu, v tem elementu so bili domači boljši, dosegli devet asov, težave tekmečevemu sprejemu sta povzročala predvsem venezuelski podajalec Federico Velazquez in nemški bloker Jakob Günthör.

Pokal challenge, četrtfinale, prva tekma

Sreda, 2. februar
ACH Volley : AJF Bastardo 3:2 (-23, 19, -24, 21, 6)

Ne spreglejte